Kikärtssallad

Betyg (1-5):
2.73 (15 betyg)

Kikärtssallad smakar gott som topping på bröd eller till grillat.

Tillagningstid: 15 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 800 g kikärtor (2 burkar)
  • 3 tärnade tomater
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 dl tahini (sesampasta)
  • 1.5 dl sesamfrön
  • hackad gräslök

Gör så här

  1. Skölj kikärterna noga i kallt vatten i ett durkslag. Blanda kikärterna med tomat, rödlök, citronsaft, tahini och salt.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna under omrörning tills de är gyllene.
  3. Blanda ner fröna varma direkt i salladen och rör om. Strö över lite hackad gräslök vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninna/webbredaktionen

2012-02-02

Ett dubbleringsfel har smugit sig in, det ska bara vara 1 dl tahini. Tack för att du uppmärksammade oss på detta.

Björn Ericson

2012-02-02

Ska det vara 1 dl + 1 dl tahini ?

Liknande recept

Hummus grundrecept - Coop

(12)

Rostad sötpotatissallad med dill och citron - Coop

(10)

Melongazpacho med topping - Coop

(3)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing - Coop

(0)

Gustavs Bönburgare - Coop

(11)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm - Coop

(15)

Tuna melt i tortillabröd - Coop

(26)

Sallad med bönor - Coop

(23)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 800 g kikärtor (2 burkar)
  • 3 tärnade tomater
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 dl tahini (sesampasta)
  • 1.5 dl sesamfrön
  • hackad gräslök

Kikärtssallad

Betyg (1-5):
2.73 (15 betyg)

Kikärtssallad smakar gott som topping på bröd eller till grillat.

Tillagningstid: 15 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj kikärterna noga i kallt vatten i ett durkslag. Blanda kikärterna med tomat, rödlök, citronsaft, tahini och salt.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna under omrörning tills de är gyllene.
  3. Blanda ner fröna varma direkt i salladen och rör om. Strö över lite hackad gräslök vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninna/webbredaktionen

2012-02-02

Ett dubbleringsfel har smugit sig in, det ska bara vara 1 dl tahini. Tack för att du uppmärksammade oss på detta.

Björn Ericson

2012-02-02

Ska det vara 1 dl + 1 dl tahini ?

Liknande recept

Hummus grundrecept - Coop

(12)

Rostad sötpotatissallad med dill och citron - Coop

(10)

Melongazpacho med topping - Coop

(3)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing - Coop

(0)

Gustavs Bönburgare - Coop

(11)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm - Coop

(15)

Tuna melt i tortillabröd - Coop

(26)

Sallad med bönor - Coop

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies