Kikärtssallad

Betyg (1-5):
2.73 (15 betyg)

Kikärtssallad smakar gott som topping på bröd eller till grillat.

Tillagningstid: 15 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 800 g kikärtor (2 burkar)
  • 3 tärnade tomater
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 dl tahini (sesampasta)
  • 1.5 dl sesamfrön
  • hackad gräslök
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj kikärterna noga i kallt vatten i ett durkslag. Blanda kikärterna med tomat, rödlök, citronsaft, tahini och salt.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna under omrörning tills de är gyllene.
  3. Blanda ner fröna varma direkt i salladen och rör om. Strö över lite hackad gräslök vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninna/webbredaktionen

2012-02-02

Ett dubbleringsfel har smugit sig in, det ska bara vara 1 dl tahini. Tack för att du uppmärksammade oss på detta.

Björn Ericson

2012-02-02

Ska det vara 1 dl + 1 dl tahini ?

Liknande recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

(0)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Rosépepparfilé

(44)

Saffransfalafel

(27)

Kabanoss med färskpotatissallad

(33)

Grillad wrap med tonfiskröra

(17)

Ugnsbakade bönor med cream cheese

(14)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 800 g kikärtor (2 burkar)
  • 3 tärnade tomater
  • 0.5 dl finhackad rödlök
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 dl tahini (sesampasta)
  • 1.5 dl sesamfrön
  • hackad gräslök
  • 1 tsk salt

Kikärtssallad

Betyg (1-5):
2.73 (15 betyg)

Kikärtssallad smakar gott som topping på bröd eller till grillat.

Tillagningstid: 15 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj kikärterna noga i kallt vatten i ett durkslag. Blanda kikärterna med tomat, rödlök, citronsaft, tahini och salt.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna under omrörning tills de är gyllene.
  3. Blanda ner fröna varma direkt i salladen och rör om. Strö över lite hackad gräslök vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninna/webbredaktionen

2012-02-02

Ett dubbleringsfel har smugit sig in, det ska bara vara 1 dl tahini. Tack för att du uppmärksammade oss på detta.

Björn Ericson

2012-02-02

Ska det vara 1 dl + 1 dl tahini ?

Liknande recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

(0)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)

Rosépepparfilé

(44)

Saffransfalafel

(27)

Kabanoss med färskpotatissallad

(33)

Grillad wrap med tonfiskröra

(17)

Ugnsbakade bönor med cream cheese

(14)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies