Kikärtsbiffar med rostad blomkål och limeaioli

Betyg (1-5):
4 (17 betyg)

Biffarna blir lite heta av ingefäran. Väldigt gott!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 2 morötter
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl kokta kikärtor
  • 2 ägg
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1.5 msk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • Aioli:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 2 tsk pressad lime
  • 1.5 dl neutral olja

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i stavar. Dela blomkålen i mindre bitar. Ta även med blasten. Vänd runt grönsakerna i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen 20–25 min.
  2. Mixa sönder kikärterna och blanda med ägg, lök, ingefära, vitlök, salt och cayennepeppar. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i kikärtssmeten.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små platta biffar. Stek ca 2 min per sida.

Aioli:

  1. Vispa äggulor, senap, limeskal och limesaft hårt, gärna med elvisp. Häll ner oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock konsistens. Smaka av med salt och cayennepeppar. Servera till biffarna och rostade grönsakerna.

Tips

Istället för lime kan du ta citron.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Matilda

2018-10-31

Väldigt gott! Kommer vi göra igen.

Stefan

2017-02-05

Tycker biffarna och limeaiolin var riktigt bra, tidsmässigt tycker jag att det var väl överensstämmande. Mixade nog kikärtorna lite mycket så för att lite mer tuggmotstånd skall jag testa att mixa lättare nästa gång. Drog i lite mer kryddor än som angavs i receptet också.

Maria

2017-01-31

Jättegott men tar definitivt längre än 35 min...tog oss en timme...

Hanna webbredaktör

2016-06-29

Till Lisbeth: Ugnen ska vara 225°

Lisbeth

2016-06-27

Hur många grader ?

Marina

2016-04-03

Skulle vara bra om ingredienserna kunde laddas in i en inköpslista

Susanna

2016-04-03

Varför kan man inte ladda ner ingredienserna till sin handlingslista???

Lotta

2016-04-03

Toppengott!!

Sussi

2016-03-31

var väldigt gott, men aiolin blev det ingen tjock konsistens på.. Vispade länge med elvisp.

Liknande recept

Wokad mangobiff i pitabröd

(0)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(0)

Köttfärssås med hetta och sötma

(16)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Fish tacos deluxe

(30)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 2 morötter
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl kokta kikärtor
  • 2 ägg
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1.5 msk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • Aioli:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)
  • 2 tsk pressad lime
  • 1.5 dl neutral olja

Kikärtsbiffar med rostad blomkål och limeaioli

Betyg (1-5):
4 (17 betyg)

Biffarna blir lite heta av ingefäran. Väldigt gott!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i stavar. Dela blomkålen i mindre bitar. Ta även med blasten. Vänd runt grönsakerna i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen 20–25 min.
  2. Mixa sönder kikärterna och blanda med ägg, lök, ingefära, vitlök, salt och cayennepeppar. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i kikärtssmeten.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små platta biffar. Stek ca 2 min per sida.

Aioli:

  1. Vispa äggulor, senap, limeskal och limesaft hårt, gärna med elvisp. Häll ner oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock konsistens. Smaka av med salt och cayennepeppar. Servera till biffarna och rostade grönsakerna.

Tips

Istället för lime kan du ta citron.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Matilda

2018-10-31

Väldigt gott! Kommer vi göra igen.

Stefan

2017-02-05

Tycker biffarna och limeaiolin var riktigt bra, tidsmässigt tycker jag att det var väl överensstämmande. Mixade nog kikärtorna lite mycket så för att lite mer tuggmotstånd skall jag testa att mixa lättare nästa gång. Drog i lite mer kryddor än som angavs i receptet också.

Maria

2017-01-31

Jättegott men tar definitivt längre än 35 min...tog oss en timme...

Hanna webbredaktör

2016-06-29

Till Lisbeth: Ugnen ska vara 225°

Lisbeth

2016-06-27

Hur många grader ?

Marina

2016-04-03

Skulle vara bra om ingredienserna kunde laddas in i en inköpslista

Susanna

2016-04-03

Varför kan man inte ladda ner ingredienserna till sin handlingslista???

Lotta

2016-04-03

Toppengott!!

Sussi

2016-03-31

var väldigt gott, men aiolin blev det ingen tjock konsistens på.. Vispade länge med elvisp.

Liknande recept

Wokad mangobiff i pitabröd

(0)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(0)

Köttfärssås med hetta och sötma

(16)

Kycklinggryta med limeblad

(5)

Fish tacos deluxe

(30)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies