Kikärtsbiffar med rostad blomkål och limeaioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.15 (20 betyg)

Biffarna blir lite heta av ingefäran. Väldigt gott!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 morötter
  • 1 blomkålshuvud
  • 5 dl kokta kikärtor
  • 2 ägg
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1.5 msk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • Aioli:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 tsk pressad lime
  • 1.5 dl neutral olja
  • salt och cayennepeppar

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i stavar. Dela blomkålen i mindre bitar. Ta även med blasten. Vänd runt grönsakerna i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen 20–25 min.
  2. Mixa sönder kikärterna och blanda med ägg, lök, ingefära, vitlök, salt och cayennepeppar. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i kikärtssmeten.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små platta biffar. Stek ca 2 min per sida.

Aioli:

  1. Vispa äggulor, senap, limeskal och limesaft hårt, gärna med elvisp. Häll ner oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock konsistens. Smaka av med salt och cayennepeppar. Servera till biffarna och rostade grönsakerna.

Tips

Istället för lime kan du ta citron.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-01-15

Hej Ova! Helt rätt att det traditionellt sett ska vara vitlök i en aioli, men här kör vi lime som smaksättare istället :)

Ova

2020-01-09

Ingår inte vitlök i aioli som regel?

Matilda

2018-10-31

Väldigt gott! Kommer vi göra igen.

Stefan

2017-02-05

Tycker biffarna och limeaiolin var riktigt bra, tidsmässigt tycker jag att det var väl överensstämmande. Mixade nog kikärtorna lite mycket så för att lite mer tuggmotstånd skall jag testa att mixa lättare nästa gång. Drog i lite mer kryddor än som angavs i receptet också.

Maria

2017-01-31

Jättegott men tar definitivt längre än 35 min...tog oss en timme...

Checkbox Coop

2016-06-29

Till Lisbeth: Ugnen ska vara 225°

Lisbeth

2016-06-27

Hur många grader ?

Marina

2016-04-03

Skulle vara bra om ingredienserna kunde laddas in i en inköpslista

Susanna

2016-04-03

Varför kan man inte ladda ner ingredienserna till sin handlingslista???

Lotta

2016-04-03

Toppengott!!

Sussi

2016-03-31

var väldigt gott, men aiolin blev det ingen tjock konsistens på.. Vispade länge med elvisp.

Liknande recept

Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Lax med limesås och spenatwok

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Coleslaw

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2 morötter
  • 1 blomkålshuvud
  • 5 dl kokta kikärtor
  • 2 ägg
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1.5 msk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • Aioli:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 tsk pressad lime
  • 1.5 dl neutral olja
  • salt och cayennepeppar

Kikärtsbiffar med rostad blomkål och limeaioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.15 (20 betyg)

Biffarna blir lite heta av ingefäran. Väldigt gott!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i stavar. Dela blomkålen i mindre bitar. Ta även med blasten. Vänd runt grönsakerna i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen 20–25 min.
  2. Mixa sönder kikärterna och blanda med ägg, lök, ingefära, vitlök, salt och cayennepeppar. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i kikärtssmeten.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små platta biffar. Stek ca 2 min per sida.

Aioli:

  1. Vispa äggulor, senap, limeskal och limesaft hårt, gärna med elvisp. Häll ner oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock konsistens. Smaka av med salt och cayennepeppar. Servera till biffarna och rostade grönsakerna.

Tips

Istället för lime kan du ta citron.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-01-15

Hej Ova! Helt rätt att det traditionellt sett ska vara vitlök i en aioli, men här kör vi lime som smaksättare istället :)

Ova

2020-01-09

Ingår inte vitlök i aioli som regel?

Matilda

2018-10-31

Väldigt gott! Kommer vi göra igen.

Stefan

2017-02-05

Tycker biffarna och limeaiolin var riktigt bra, tidsmässigt tycker jag att det var väl överensstämmande. Mixade nog kikärtorna lite mycket så för att lite mer tuggmotstånd skall jag testa att mixa lättare nästa gång. Drog i lite mer kryddor än som angavs i receptet också.

Maria

2017-01-31

Jättegott men tar definitivt längre än 35 min...tog oss en timme...

Checkbox Coop

2016-06-29

Till Lisbeth: Ugnen ska vara 225°

Lisbeth

2016-06-27

Hur många grader ?

Marina

2016-04-03

Skulle vara bra om ingredienserna kunde laddas in i en inköpslista

Susanna

2016-04-03

Varför kan man inte ladda ner ingredienserna till sin handlingslista???

Lotta

2016-04-03

Toppengott!!

Sussi

2016-03-31

var väldigt gott, men aiolin blev det ingen tjock konsistens på.. Vispade länge med elvisp.

Liknande recept

Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Lax med limesås och spenatwok

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Coleslaw

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)