Kerala shrimp salad (räksallad)

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Så gott med mynta, lime och chili till räkor och söt mango.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 400 g skalade skalade räkor (1 kg med skal)
  • 2 finhackade röda chili
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 2 lime, pressad saft
  • 3 msk olivolja
  • 1 mango eller 1 paket fryst
  • 2 tärnade avokador
  • 70 g babyspenat
  • 0.5 granatäpple

Gör så här

  1. Vänd runt räkorna med chili, koriander, mynta, limesaft och olja.
  2. Vänd ner tärnad mango, avokado och spenat. Smaka av med salt. Toppa med granatäppelkärnor.

Kärna ur granatäpple:

  1. Rulla granatäpplet på bänken så det knastrar. Dela på mitten så att knoppen är på ena delen. Slå med baksidan av en slev på skalet och låt kärnorna falla ner i en bunke.

Tips

Servera som liten förrätt eller del av buffén.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per Tengdelius

2016-01-02

Lite mindre lime enligt vår smak. Annars toppengott och nytt.

Liknande recept

Ceviche i salladsblad

(3)

Kräftceviche med ris

(5)

Tre snabbgrillade spett

(9)

Räkshot

(4)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

(3)

Räkceviche – Virgin Mary Style

(5)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Vårrullar med räkor

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g skalade skalade räkor (1 kg med skal)
  • 2 finhackade röda chili
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 2 lime, pressad saft
  • 3 msk olivolja
  • 1 mango eller 1 paket fryst
  • 2 tärnade avokador
  • 70 g babyspenat
  • 0.5 granatäpple

Kerala shrimp salad (räksallad)

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Så gott med mynta, lime och chili till räkor och söt mango.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vänd runt räkorna med chili, koriander, mynta, limesaft och olja.
  2. Vänd ner tärnad mango, avokado och spenat. Smaka av med salt. Toppa med granatäppelkärnor.

Kärna ur granatäpple:

  1. Rulla granatäpplet på bänken så det knastrar. Dela på mitten så att knoppen är på ena delen. Slå med baksidan av en slev på skalet och låt kärnorna falla ner i en bunke.

Tips

Servera som liten förrätt eller del av buffén.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per Tengdelius

2016-01-02

Lite mindre lime enligt vår smak. Annars toppengott och nytt.

Liknande recept

Ceviche i salladsblad

(3)

Kräftceviche med ris

(5)

Tre snabbgrillade spett

(9)

Räkshot

(4)

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

(3)

Räkceviche – Virgin Mary Style

(5)

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

(7)

Vårrullar med räkor

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies