
Kebab på spett
Betyg (1-5):
Goda, kryddiga färsbiffar med en härlig syrlig yoghurtsås. Väldigt praktiskt att ta med på utflykt, picknick eller ett snyggt sätt att presentera maten på.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g lammfärs (12 %)
- 1 ägg
- 4 msk matlagningsyoghurt
- 0.75 dl ströbröd
- 2 hackade schalottenlökar
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 1 tsk mald spiskummin
- 0.5 tsk malen kardemumma
- 0.25 tsk malen kanel
- 1 krm riven muskotnöt
- 1 tsk gurkmeja
- 0.5 tsk riven färsk ingefära
- 10 träspett
- Yoghurtsås:
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 0.25 tsk svartpeppar
Gör så här
- Blanda ingredienserna till yoghurtsåsen och ställ kallt.
- Blanda ingredienserna till kebaben för hand eller i matberedare. Låt färsen stå svalt 30 minuter. Blötlägg träspett under tiden och sätt på ugnen.
- Forma färsen till drygt tumstjocka avlånga rullar och trä upp på spetten. Lägg dem på ett ugnssäkert fat, sätt in övre delen av ugnen och grilla 7-8 minuter beroende på hur tjocka rullarna är. Vänd dem ett par gånger under tiden. Eller grilla på kolgrill.
Servering
Servera de varma spetten och såsen med till exempel linser och bönor.
Liknande recept
Kebab på spett
Betyg (1-5):
Goda, kryddiga färsbiffar med en härlig syrlig yoghurtsås. Väldigt praktiskt att ta med på utflykt, picknick eller ett snyggt sätt att presentera maten på.
Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda ingredienserna till yoghurtsåsen och ställ kallt.
- Blanda ingredienserna till kebaben för hand eller i matberedare. Låt färsen stå svalt 30 minuter. Blötlägg träspett under tiden och sätt på ugnen.
- Forma färsen till drygt tumstjocka avlånga rullar och trä upp på spetten. Lägg dem på ett ugnssäkert fat, sätt in övre delen av ugnen och grilla 7-8 minuter beroende på hur tjocka rullarna är. Vänd dem ett par gånger under tiden. Eller grilla på kolgrill.
Servering
Servera de varma spetten och såsen med till exempel linser och bönor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!