Kebab på spett

Betyg (1-5):
3.8 (15 betyg)

Goda, kryddiga färsbiffar med en härlig syrlig yoghurtsås. Väldigt praktiskt att ta med på utflykt, picknick eller ett snyggt sätt att presentera maten på.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 500 g lammfärs (12 %)
  • 1 ägg
  • 4 msk matlagningsyoghurt
  • 0.75 dl ströbröd
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.25 tsk malen kanel
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk riven färsk ingefära
  • 10 träspett
  • Yoghurtsås:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.25 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till yoghurtsåsen och ställ kallt.
  2. Blanda ingredienserna till kebaben för hand eller i matberedare. Låt färsen stå svalt 30 minuter. Blötlägg träspett under tiden och sätt på ugnen.
  3. Forma färsen till drygt tumstjocka avlånga rullar och trä upp på spetten. Lägg dem på ett ugnssäkert fat, sätt in övre delen av ugnen och grilla 7-8 minuter beroende på hur tjocka rullarna är. Vänd dem ett par gånger under tiden. Eller grilla på kolgrill.

Servering

Servera de varma spetten och såsen med till exempel linser och bönor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Brunchplåt

(33)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 500 g lammfärs (12 %)
  • 1 ägg
  • 4 msk matlagningsyoghurt
  • 0.75 dl ströbröd
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.25 tsk malen kanel
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk riven färsk ingefära
  • 10 träspett
  • Yoghurtsås:
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.25 tsk svartpeppar

Kebab på spett

Betyg (1-5):
3.8 (15 betyg)

Goda, kryddiga färsbiffar med en härlig syrlig yoghurtsås. Väldigt praktiskt att ta med på utflykt, picknick eller ett snyggt sätt att presentera maten på.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:250º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till yoghurtsåsen och ställ kallt.
  2. Blanda ingredienserna till kebaben för hand eller i matberedare. Låt färsen stå svalt 30 minuter. Blötlägg träspett under tiden och sätt på ugnen.
  3. Forma färsen till drygt tumstjocka avlånga rullar och trä upp på spetten. Lägg dem på ett ugnssäkert fat, sätt in övre delen av ugnen och grilla 7-8 minuter beroende på hur tjocka rullarna är. Vänd dem ett par gånger under tiden. Eller grilla på kolgrill.

Servering

Servera de varma spetten och såsen med till exempel linser och bönor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Brunchplåt

(33)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies