Karibisk köttgryta

Betyg (1-5):
3.58 (12 betyg)

Mustig currygryta med friska fruktinslag.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 400 g strimlat fläskkött
  • 2 tsk curry
  • 1 msk rapsolja
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 1 skalad papaya eller mango, i smala klyftor
  • 2 skivade, fasta bananer
  • 2 tärnade syrliga äpplen
  • 0.5 dl sultanrussin eller vanliga russin
  • 0.5 dl jordnötter, gärna torrostade

Gör så här

  1. Bryn köttet med curryn i fettet i en gryta. Tillsätt löken, stek ett par minuter till och salta. Häll i kokosmjölken och koka tills köttet känns mört, cirka 5 minuter. Späd eventuellt med lite vatten om det blir för torrt.
  2. Blanda försiktigt i frukten och låt sjuda tills allt är genom-varmt, 2-3 minuter. Strö över nötterna.

Servering

Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingrid

2014-05-09

Ack så gott. Fast jag tog päron istället för mango och solrosfrö ist för nötter. Och så lite peppar.

Liknande recept

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

(20)

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)

Kryddiga honungsribs

(19)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Wok med biff, lime, chili och vitlök

(57)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(14)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g strimlat fläskkött
  • 2 tsk curry
  • 1 msk rapsolja
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 1 skalad papaya eller mango, i smala klyftor
  • 2 skivade, fasta bananer
  • 2 tärnade syrliga äpplen
  • 0.5 dl sultanrussin eller vanliga russin
  • 0.5 dl jordnötter, gärna torrostade

Karibisk köttgryta

Betyg (1-5):
3.58 (12 betyg)

Mustig currygryta med friska fruktinslag.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn köttet med curryn i fettet i en gryta. Tillsätt löken, stek ett par minuter till och salta. Häll i kokosmjölken och koka tills köttet känns mört, cirka 5 minuter. Späd eventuellt med lite vatten om det blir för torrt.
  2. Blanda försiktigt i frukten och låt sjuda tills allt är genom-varmt, 2-3 minuter. Strö över nötterna.

Servering

Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingrid

2014-05-09

Ack så gott. Fast jag tog päron istället för mango och solrosfrö ist för nötter. Och så lite peppar.

Liknande recept

Köttfärs och ris med gurkmeja och saffran

(20)

Kryddiga färsbiffar med basilikasalsa

(3)

Kryddiga honungsribs

(19)

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

(13)

Wok med biff, lime, chili och vitlök

(57)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Kalvfärs- och myntaköttbullar

(9)

Yoghurtmarinerad lammrostbiff på spett

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies