Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Hemligheten sitter i såsen.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 500 g benfri fläskkotlett eller fläskfilé
  • 5 msk socker, gärna rårörsocker
  • 1 msk grovriven ingefära
  • 4 msk soja
  • 2 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 urkärnad och hackad röd chili
  • 3 stjärnanis
  • Sallad:
  • 100 g salladsblad
  • 4 tunt skivade salladslökar
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 0.5 dl färsk koriander
  • 3 tomater, i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 800 g potatis, kokt

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Blanda socker, ingefära, soja, fisksås, limesaft, chili och anis i en vid gryta. Koka på svag värme tills blandningen tjocknat något, 3-4 minuter. Lägg i köttet och koka tills det precis är genomkokt, ca 4 minuter.
  2. Ta upp köttet, koka såsen till den tjocknat något och låt allt kallna. Skär köttet i bitar och blanda med den kalla såsen.
  3. Blanda ingredienserna till salladen. Servera den till det kalla köttet och såsen och varm potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karamelliserat fläskkött med örtsallad
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 500 g benfri fläskkotlett eller fläskfilé
  • 5 msk socker, gärna rårörsocker
  • 1 msk grovriven ingefära
  • 4 msk soja
  • 2 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 urkärnad och hackad röd chili
  • 3 stjärnanis
  • Sallad:
  • 100 g salladsblad
  • 4 tunt skivade salladslökar
  • 0.5 dl färsk basilika
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 0.5 dl färsk koriander
  • 3 tomater, i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 800 g potatis, kokt

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Hemligheten sitter i såsen.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 2 cm tjocka skivor. Blanda socker, ingefära, soja, fisksås, limesaft, chili och anis i en vid gryta. Koka på svag värme tills blandningen tjocknat något, 3-4 minuter. Lägg i köttet och koka tills det precis är genomkokt, ca 4 minuter.
  2. Ta upp köttet, koka såsen till den tjocknat något och låt allt kallna. Skär köttet i bitar och blanda med den kalla såsen.
  3. Blanda ingredienserna till salladen. Servera den till det kalla köttet och såsen och varm potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!