Karamelliserade popcorn
  • Tid 1 tim
  • Ugn 125º

Karamelliserade popcorn

3 (5 betyg)

»Go nuts« och gör en stor sats för de här går åt med ilfart.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 125º

Ingredienser

3 liter
  • 3 liter popcorn (ca 2 dl opoppade majskorn)
  • 100 g smör
  • 2.5 dl rörsocker
  • 0.75 dl ljus sirap
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1 msk vaniljsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Strö ut popcornen (färdigpoppade) på en långpanna med bakplåtspapper.

  2. 2

    Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på låg värme. Tillsätt rörsocker, sirap, vatten och salt. Höj värmen lite och rör om med träsked tills sockret smält och en klar sockerlag bildats.

  3. 3

    Låt lagen koka under omrörning tills den är 160°. Dra kastrullen från värmen och rör i bikarbonat och vaniljsocker.

  4. 4

    Häll den heta lagen över popcornen. Rör om försiktigt med två träskedar. Låt stå i ugnen i cirka 40 minuter. Rör om med jämna mellanrum. Låt svalna i långpannan.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Victorious

    Om man värmer lagen till 160° bränns sockret och det blir beskt och bittert. Har ni verkligen korrläst det här receptet. Trist att slänga alltihop!

  • Annette

    Helt fantastiska!! Barnen blir fullständigt lyriska. : ) På lördag när det är Eurovision!

  • Lena

    Slutet på 60-talet och början på 70-talet så kunde man köpa popcorn med kolasmak i affären, de var så goda. Men tyvärr så försvann de.

  • Rob

    Jag älskar karamelliserade popcorn!! Men om man inte "orkar" vänta på ugnen, osv så kan man ju bara smälta lite salt, socker, smör och brunt socker i en kastrull. När det har smält så blandar man i färdigt poppade (mikro)popcorn och that's it. Skitgott!!

Visa fler