Kantarellsmörgås

Kantarellsmörgås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Skogens guld är de gula kantarellerna. Bjud på en lyxig kantarellsmörgås och toppa med färskost och timjan. En kryddig kålsallad passar även utmärkt till!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g färska kantareller
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • smör, till stekning
  • salt och svartpeppar
  • 4 brödskivor
  • 100 g cream cheese
  • färsk timjan, till garnering
  • Kålsallad:
  • 300 g strimlad vitkål Hackat & Klart
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 tsk rosépeppar, smulad
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till salladen.
  2. Rensa och skär kantarellerna i mindre bitar. Stek svamp och lök i smör tills de mjuknat och fått färg, salta och peppra.
  3. Stek eller rosta brödskivorna till fin färg. Fördela svamp och färskost på brödskivorna. Garnera med timjan och servera med kålsalladen.

Tips

Blanda osten med svampen i pannan så blir den som stuvad, eller bred den på brödskivorna!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kantarellsmörgås
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 300 g färska kantareller
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • smör, till stekning
  • salt och svartpeppar
  • 4 brödskivor
  • 100 g cream cheese
  • färsk timjan, till garnering
  • Kålsallad:
  • 300 g strimlad vitkål Hackat & Klart
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 tsk rosépeppar, smulad
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 tsk flingsalt

Kantarellsmörgås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Skogens guld är de gula kantarellerna. Bjud på en lyxig kantarellsmörgås och toppa med färskost och timjan. En kryddig kålsallad passar även utmärkt till!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till salladen.
  2. Rensa och skär kantarellerna i mindre bitar. Stek svamp och lök i smör tills de mjuknat och fått färg, salta och peppra.
  3. Stek eller rosta brödskivorna till fin färg. Fördela svamp och färskost på brödskivorna. Garnera med timjan och servera med kålsalladen.

Tips

Blanda osten med svampen i pannan så blir den som stuvad, eller bred den på brödskivorna!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!