För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kanelknäcke med lingonfärskost

Betyg (1-5):
1 (2 betyg)

Hembakat knäckebröd med smak av kanel. Toppa brödet med en färskostkräm på cream cheese och lingon.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
50 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 g jäst
  • 2.5 dl rumstempererat vatten
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 msk malen kanel
  • 1 dl hela linfrön
  • 2 dl skalade sesamfrön
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk salt
  • Lingonfärskost:
  • 150 g cream cheese
  • 1 dl lingon

Gör så här

  1. Smula sönder jäst i en bunke och rör ut i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, sirap, kanel och salt. Rör ner linfrön och sesamfrön. Arbeta in mjölet till en smidig deg i en degblandare eller för hand i ca 5 min. Låt jäsa under bakduk ca 40 min. Kavla degen tunt på ett mjölat bakbord med en kruskavel. Stansa ut knäckebröden med olika pepparkaksformar. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna och torka till på galler.
  2. Blanda ihop cream cheese med lingon och servera till bröden.

Tips

Sara tipsar: Det är också gott att blanda cream cheese med lingonsylt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffransscones med Kesella

(6)

Saffransscones

(2)

Knäckebröd med rosmarin

(24)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 15 g jäst
  • 2.5 dl rumstempererat vatten
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 msk malen kanel
  • 1 dl hela linfrön
  • 2 dl skalade sesamfrön
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk salt
  • Lingonfärskost:
  • 150 g cream cheese
  • 1 dl lingon

Kanelknäcke med lingonfärskost

Betyg (1-5):
1 (2 betyg)

Hembakat knäckebröd med smak av kanel. Toppa brödet med en färskostkräm på cream cheese och lingon.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
50 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula sönder jäst i en bunke och rör ut i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, sirap, kanel och salt. Rör ner linfrön och sesamfrön. Arbeta in mjölet till en smidig deg i en degblandare eller för hand i ca 5 min. Låt jäsa under bakduk ca 40 min. Kavla degen tunt på ett mjölat bakbord med en kruskavel. Stansa ut knäckebröden med olika pepparkaksformar. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna och torka till på galler.
  2. Blanda ihop cream cheese med lingon och servera till bröden.

Tips

Sara tipsar: Det är också gott att blanda cream cheese med lingonsylt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Saffransscones med Kesella

(6)

Saffransscones

(2)

Knäckebröd med rosmarin

(24)