Kanapé med chèvrekräm och fikon

Betyg (1-5):
2.56 (59 betyg)

En blandning av krispigt, syrligt och sött med mycket arom. Och till det - en krämig getost! Utmärkt plockmat till välkomstdrinken.

Tillagningstid: 15 minuter
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 120 g chèvre
  • 1 dl crème fraiche
  • 6 skivor vitt formbröd, utan kanter, rostade
  • 2 msk smör
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 4 färska fikon, i små klyftor

Gör så här

  1. Blanda chèvreosten med crème fraiche. Dela det rostade brödet till tolv trekanter. Bred ett lager av chèvrekrämen på varje brödskiva. Smält smör, tillsätt balsamvinäger, honung, salt och peppar.
  2. Vänd hastigt ner fikonklyftorna i den varma honungsblandningen, cirka 30 sekunder. Skeda upp fikonen på bröden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kanapé med saffransfärskost och apelsin

(3)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(2)

Småbaguetter med rosmarin och fikon

(0)

Lax med kokos och curryrub

(0)

Rökta räkor med två sorters aioli

(5)

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

(13)

Sotade lökar med örtsmör

(0)

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 120 g chèvre
  • 1 dl crème fraiche
  • 6 skivor vitt formbröd, utan kanter, rostade
  • 2 msk smör
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 4 färska fikon, i små klyftor

Kanapé med chèvrekräm och fikon

Betyg (1-5):
2.56 (59 betyg)

En blandning av krispigt, syrligt och sött med mycket arom. Och till det - en krämig getost! Utmärkt plockmat till välkomstdrinken.

Tillagningstid: 15 minuter
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda chèvreosten med crème fraiche. Dela det rostade brödet till tolv trekanter. Bred ett lager av chèvrekrämen på varje brödskiva. Smält smör, tillsätt balsamvinäger, honung, salt och peppar.
  2. Vänd hastigt ner fikonklyftorna i den varma honungsblandningen, cirka 30 sekunder. Skeda upp fikonen på bröden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kanapé med saffransfärskost och apelsin

(3)

Prästostpaj toppad med dressad fänkål, granatäpple och dill

(2)

Småbaguetter med rosmarin och fikon

(0)

Lax med kokos och curryrub

(0)

Rökta räkor med två sorters aioli

(5)

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

(13)

Sotade lökar med örtsmör

(0)

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies