Kanapé med chèvrekräm och fikon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.56 (59 betyg)

En blandning av krispigt, syrligt och sött med mycket arom. Och till det - en krämig getost! Utmärkt plockmat till välkomstdrinken.

Tillagningstid: 15 minuter
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 120 g chèvre
  • 1 dl crème fraiche
  • 6 skivor vitt formbröd, utan kanter, rostade
  • 2 msk smör
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 4 färska fikon, i små klyftor

Gör så här

  1. Blanda chèvreosten med crème fraiche. Dela det rostade brödet till tolv trekanter. Bred ett lager av chèvrekrämen på varje brödskiva. Smält smör, tillsätt balsamvinäger, honung, salt och peppar.
  2. Vänd hastigt ner fikonklyftorna i den varma honungsblandningen, cirka 30 sekunder. Skeda upp fikonen på bröden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Småbaguetter med rosmarin och fikon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kiwisalsa

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Avokado-örtsås

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chili- och vitlöksmarinerade gröna oliver

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kanapé med saffransfärskost och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sotade lökar med örtsmör

Betyg
Betyg
(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 120 g chèvre
  • 1 dl crème fraiche
  • 6 skivor vitt formbröd, utan kanter, rostade
  • 2 msk smör
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 4 färska fikon, i små klyftor

Kanapé med chèvrekräm och fikon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.56 (59 betyg)

En blandning av krispigt, syrligt och sött med mycket arom. Och till det - en krämig getost! Utmärkt plockmat till välkomstdrinken.

Tillagningstid: 15 minuter
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda chèvreosten med crème fraiche. Dela det rostade brödet till tolv trekanter. Bred ett lager av chèvrekrämen på varje brödskiva. Smält smör, tillsätt balsamvinäger, honung, salt och peppar.
  2. Vänd hastigt ner fikonklyftorna i den varma honungsblandningen, cirka 30 sekunder. Skeda upp fikonen på bröden.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Småbaguetter med rosmarin och fikon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kiwisalsa

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Avokado-örtsås

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chili- och vitlöksmarinerade gröna oliver

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kanapé med saffransfärskost och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sotade lökar med örtsmör

Betyg
Betyg
(0)