Rökta räkor med två sorters aioli
  • Tid 15 min

Rökta räkor med två sorters aioli

4.6 (5 betyg)

Frsächa skaldjur med goda såser.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg rökta räkor
  • 1 baguette
  • 1 delad citron
Limeaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 tsk senap
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt
Chiliaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 tsk sambal oelek
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Limeaioli Vispa ihop äggulor, limeskal (endast det gröna), limesaft och senap. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och smaka av med salt.

  2. 2

    Chiliaioli Vispa ihop äggulor och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök, sambal och smaka av med salt.

  3. 3

    Servera räkorna med dippsåser, bröd och citron.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar