Rökta räkor med två sorters aioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Frsächa skaldjur med goda såser.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg rökta räkor
  • 1 baguette
  • 1 delad citron
  • Limeaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 tsk senap
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt
  • Chiliaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 tsk sambal oelek
  • salt

Gör så här

  1. Limeaioli Vispa ihop äggulor, limeskal (endast det gröna), limesaft och senap. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och smaka av med salt.
  2. Chiliaioli Vispa ihop äggulor och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök, sambal och smaka av med salt.
  3. Servera räkorna med dippsåser, bröd och citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ägg med varm gubbröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Devil's eggs

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ägg- och sillbakelse

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Saffransaioli

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg rökta räkor
  • 1 baguette
  • 1 delad citron
  • Limeaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 tsk senap
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt
  • Chiliaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 tsk sambal oelek
  • salt

Rökta räkor med två sorters aioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Frsächa skaldjur med goda såser.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Limeaioli Vispa ihop äggulor, limeskal (endast det gröna), limesaft och senap. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och smaka av med salt.
  2. Chiliaioli Vispa ihop äggulor och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök, sambal och smaka av med salt.
  3. Servera räkorna med dippsåser, bröd och citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ägg med varm gubbröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Devil's eggs

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ägg- och sillbakelse

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Saffransaioli

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)