Rökta räkor med två sorters aioli

Rökta räkor med två sorters aioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Frsächa skaldjur med goda såser.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
  • 1 kg rökta räkor
  • 1 baguette
  • 1 delad citron
  • Limeaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 tsk senap
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt
  • Chiliaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 tsk sambal oelek
  • salt

Gör så här

  1. Limeaioli Vispa ihop äggulor, limeskal (endast det gröna), limesaft och senap. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och smaka av med salt.
  2. Chiliaioli Vispa ihop äggulor och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök, sambal och smaka av med salt.
  3. Servera räkorna med dippsåser, bröd och citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rökta räkor med två sorters aioli
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg rökta räkor
  • 1 baguette
  • 1 delad citron
  • Limeaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 tsk senap
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt
  • Chiliaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 tsk sambal oelek
  • salt

Rökta räkor med två sorters aioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Frsächa skaldjur med goda såser.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Limeaioli Vispa ihop äggulor, limeskal (endast det gröna), limesaft och senap. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och smaka av med salt.
  2. Chiliaioli Vispa ihop äggulor och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök, sambal och smaka av med salt.
  3. Servera räkorna med dippsåser, bröd och citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!