Saffransaioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

En gyllengul sås med mästerlig smak. Piffar till vilken skaldjursfest som helst!

Tillagningstid: 15 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 ägg, endast gulor
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 dl mild olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 krm kajennpeppar

Gör så här

  1. Det är viktigt att alla ingredienser har ungefär samma temperatur. Så ta ut äggen ur kylen i god tid innan du börjar vispa. Använd helst stålvisp och en rundbottnad skål som står stadigt. Blanda först äggulorna med vinäger, salt och peppar.
  2. Tillsätt sedan oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa under kraftig omrörning. Tillsätt vitlök, saffran och kajennpeppar sist och rör om väl.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Ägg med varm gubbröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Devil's eggs

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ägg- och sillbakelse

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Rökta räkor med två sorters aioli

Betyg
Betyg
(6)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 ägg, endast gulor
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 dl mild olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 krm kajennpeppar

Saffransaioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

En gyllengul sås med mästerlig smak. Piffar till vilken skaldjursfest som helst!

Tillagningstid: 15 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Det är viktigt att alla ingredienser har ungefär samma temperatur. Så ta ut äggen ur kylen i god tid innan du börjar vispa. Använd helst stålvisp och en rundbottnad skål som står stadigt. Blanda först äggulorna med vinäger, salt och peppar.
  2. Tillsätt sedan oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa under kraftig omrörning. Tillsätt vitlök, saffran och kajennpeppar sist och rör om väl.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Ägg med varm gubbröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Devil's eggs

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ägg- och sillbakelse

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Rökta räkor med två sorters aioli

Betyg
Betyg
(6)