Saffransaioli
  • Tid 15 min

Saffransaioli

2.09 (22 betyg)

En gyllengul sås med mästerlig smak. Piffar till vilken skaldjursfest som helst!

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 dl
  • 2 ägg, endast gulor
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1.5 krm salt
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 dl mild olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 krm kajennpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Det är viktigt att alla ingredienser har ungefär samma temperatur. Så ta ut äggen ur kylen i god tid innan du börjar vispa. Använd helst stålvisp och en rundbottnad skål som står stadigt. Blanda först äggulorna med vinäger, salt och peppar.

  2. 2

    Tillsätt sedan oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa under kraftig omrörning. Tillsätt vitlök, saffran och kajennpeppar sist och rör om väl.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar