Ägghalva med brynt smör

Ägghalva med brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Ägghalva med en krämig röra av brynt smör, äggula och citron. Mild och len smak som bryter av fint mot påskbufféns alla sötsyrliga smaker. Receptet passar lika bra till midsommar och jul!

Tillagningstid: 20 min
8 portioner
  • 8 ägg
  • 50 g smör
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 citron, 1 msk pressad saft och finrivet skal
  • dill till garnering
  • salt

Gör så här

  1. Koka äggen 9 min och kyl ner i iskallt vatten. Skala äggen direkt och skär i halvor. Plocka ur gulan och lägg i en skål. Lägg upp vitorna på ett serveringsfat.
  2. Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Låt svalna något.
  3. Mosa äggulorna och rör ihop med crème fraiche, det brynta smöret och citronsaft.
  4. Smaka av med salt. Skeda eller spritsa ut äggsmeten i ägghalvorna. Riv över citronskal och garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ägghalva med brynt smör
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 8 ägg
  • 50 g smör
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 citron, 1 msk pressad saft och finrivet skal
  • dill till garnering
  • salt

Ägghalva med brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Ägghalva med en krämig röra av brynt smör, äggula och citron. Mild och len smak som bryter av fint mot påskbufféns alla sötsyrliga smaker. Receptet passar lika bra till midsommar och jul!

Tillagningstid: 20 min
8 portioner

Gör så här

  1. Koka äggen 9 min och kyl ner i iskallt vatten. Skala äggen direkt och skär i halvor. Plocka ur gulan och lägg i en skål. Lägg upp vitorna på ett serveringsfat.
  2. Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Låt svalna något.
  3. Mosa äggulorna och rör ihop med crème fraiche, det brynta smöret och citronsaft.
  4. Smaka av med salt. Skeda eller spritsa ut äggsmeten i ägghalvorna. Riv över citronskal och garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!