
Kalv- eller oxfilé med örtfylllning
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:Grill-150º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1.5 dl hackad persilja
- 4 msk kapris
- 2 msk senap
- 1.5 kg kalvfilé, eller oxfilé
- 2 msk flingsalt
- 1 tsk svartpeppar
- Till servering:
- 0.5 dl hackad persilja
- 400 g halverade körsbärstomater
Gör så här
- Blanda persilja, kapris och senap i en skål. Putsa filén, skär en cirka 2 cm djup skåra längs med filén och fyll med blandningen. Bind filén med steksnöre. Salta och peppra runt om filén.
- Grilla, under lock och med strypt lufttillförsel från spjället, till en innertemperatur på 55 grader, cirka 20 minuter. Låg temperatur ger saftigt kött som blir jämnt rosa inuti utan att ytan bränns.
- Om filén tillagas i ugn bör den först brynas i stekpanna runt om, därefter stekas i 150 grader till en innertemperatur av 55 grader, cirka 30 minuter. Hit kan du förbereda dagen innan.
- Garnera med persilja och körsbärstomater innan servering.
Liknande recept
Kalv- eller oxfilé med örtfylllning
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:Grill-150º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda persilja, kapris och senap i en skål. Putsa filén, skär en cirka 2 cm djup skåra längs med filén och fyll med blandningen. Bind filén med steksnöre. Salta och peppra runt om filén.
- Grilla, under lock och med strypt lufttillförsel från spjället, till en innertemperatur på 55 grader, cirka 20 minuter. Låg temperatur ger saftigt kött som blir jämnt rosa inuti utan att ytan bränns.
- Om filén tillagas i ugn bör den först brynas i stekpanna runt om, därefter stekas i 150 grader till en innertemperatur av 55 grader, cirka 30 minuter. Hit kan du förbereda dagen innan.
- Garnera med persilja och körsbärstomater innan servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!