Kall pepparstekt skinkstek med tomatsallad

Kall pepparstekt skinkstek med tomatsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Populär klassiker där enkelheten slår det mer tillkrånglade. Perfekt att skiva upp och ha till en buffé eller som picknickmat i skogen.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g skinkstek
  • 2 msk smör
  • 3 msk krossad hel rosépeppar
  • 3 msk krossad hel vitpeppar
  • 3 msk krossad hel svartpeppar
  • Tomatsallad:
  • 480 g tomater, gärna blandade färger
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 dl basilika, plockade blad
  • 5 finhackade vårlökar
  • 1 msk olivolja
  • 3 tsk balsamvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Stek skinksteken i smöret. Salta. Blanda pepparsorterna på en tallrik och rulla skinksteken i blandningen.
  2. Lägg steken i en ugnsfast form och stek i ugnen i ca 45 minuter. För bästa resultat stick in en köttermometer.
  3. När köttet är 70 grader är det genomstekt. Låt köttet kallna, skär i tunna skivor.

Tomatsallad

  1. Lägg tomater och basilika i en skål. Blanda en dressing på scharlottenlök, vårlök, olja, balsamvinäger, salt och peppar. Slå dressingen över tomaterna och blanda runt. Lägg upp på ett serveringsfat.

Servering

Garnera eventuellt med några extra blad basilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt

2012-02-09

Gjorde en skinkstek i ugnen till 80 grader,gränsfall att den var färdig.85 grader hade nog varit bra.Kan nog skilja på grisar,en del verkar segare

Ninna/webbredaktionen

2012-01-24

För att vara på den säkra sidan att köttet är klart ändrar vi temperaturen till 70-85 grader. Tack för din kommentar.

Börje Holm

2012-01-20

I gamla recept skall skinksteken tas ut vid 85 grader, i nya recpet räcker det med 65-70 grader. <hur kan det vara så?

Liknande recept

Spara recept

Grillad avokado- och baconsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Kall pepparstekt skinkstek med tomatsallad
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g skinkstek
  • 2 msk smör
  • 3 msk krossad hel rosépeppar
  • 3 msk krossad hel vitpeppar
  • 3 msk krossad hel svartpeppar
  • Tomatsallad:
  • 480 g tomater, gärna blandade färger
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 dl basilika, plockade blad
  • 5 finhackade vårlökar
  • 1 msk olivolja
  • 3 tsk balsamvinäger
  • 0.5 tsk svartpeppar

Kall pepparstekt skinkstek med tomatsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(58)

Populär klassiker där enkelheten slår det mer tillkrånglade. Perfekt att skiva upp och ha till en buffé eller som picknickmat i skogen.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek skinksteken i smöret. Salta. Blanda pepparsorterna på en tallrik och rulla skinksteken i blandningen.
  2. Lägg steken i en ugnsfast form och stek i ugnen i ca 45 minuter. För bästa resultat stick in en köttermometer.
  3. När köttet är 70 grader är det genomstekt. Låt köttet kallna, skär i tunna skivor.

Tomatsallad

  1. Lägg tomater och basilika i en skål. Blanda en dressing på scharlottenlök, vårlök, olja, balsamvinäger, salt och peppar. Slå dressingen över tomaterna och blanda runt. Lägg upp på ett serveringsfat.

Servering

Garnera eventuellt med några extra blad basilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt

2012-02-09

Gjorde en skinkstek i ugnen till 80 grader,gränsfall att den var färdig.85 grader hade nog varit bra.Kan nog skilja på grisar,en del verkar segare

Ninna/webbredaktionen

2012-01-24

För att vara på den säkra sidan att köttet är klart ändrar vi temperaturen till 70-85 grader. Tack för din kommentar.

Börje Holm

2012-01-20

I gamla recept skall skinksteken tas ut vid 85 grader, i nya recpet räcker det med 65-70 grader. <hur kan det vara så?

Liknande recept

Spara recept

Grillad avokado- och baconsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)