Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

En kall soppa med vacker färg och ljuvlig smak är elegant att servera på buffén. Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 30 min + tid att kallna
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul paprika
  • 200 g morötter
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller 1,5 msk fond
  • 1 dl crème fraiche
  • Topping
  • 100 g gurka
  • 0.5 grönt äpple, gärna syrligt
  • 0.5 blekselleristjälk
  • crème fraiche
  • olivolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela paprikan, kärna ur och lägg med skalet uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta högt upp i ugnen tills skalet fått ordentligt med färg, 15–20 min.
  2. Skala och skär moroten i slantar. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt morötterna och fräs med lite till. Häll i vatten och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda under lock tills moroten är mjuk.
  3. Dra skalet av paprikan.Lägg ner paprika och crème fraiche i soppan. Mixa soppan slät och låt svalna. Förvara i kyl tills servering.
  4. Dela gurkan på längden och gröp ut kärnorna med en sked. Tärna gurkan fint. Skär äpple och selleri i lika små bitar. Blanda ihop.
  5. Servera soppan väl kyld. Toppa med den krispiga toppingen, en liten klick crème fraiche, några droppar olivolja och lite nymald svartpeppar.

Tips

Pressa lite citronsaft över äppelhacket så att det inte blir brunt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Minispenatpajer med fetaost

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Kronärtskocksbottnar med grön Skagenröra

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grönsaker med två dippar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sparrissallad med ägg

Betyg
Betyg
(5)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 gul paprika
  • 200 g morötter
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller 1,5 msk fond
  • 1 dl crème fraiche
  • Topping
  • 100 g gurka
  • 0.5 grönt äpple, gärna syrligt
  • 0.5 blekselleristjälk
  • crème fraiche
  • olivolja
  • svartpeppar

Kall morotssoppa med rostad paprika och krispig topping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

En kall soppa med vacker färg och ljuvlig smak är elegant att servera på buffén. Recept av Eleonora Von Essen

Tillagningstid: 30 min + tid att kallna
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela paprikan, kärna ur och lägg med skalet uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta högt upp i ugnen tills skalet fått ordentligt med färg, 15–20 min.
  2. Skala och skär moroten i slantar. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt morötterna och fräs med lite till. Häll i vatten och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda under lock tills moroten är mjuk.
  3. Dra skalet av paprikan.Lägg ner paprika och crème fraiche i soppan. Mixa soppan slät och låt svalna. Förvara i kyl tills servering.
  4. Dela gurkan på längden och gröp ut kärnorna med en sked. Tärna gurkan fint. Skär äpple och selleri i lika små bitar. Blanda ihop.
  5. Servera soppan väl kyld. Toppa med den krispiga toppingen, en liten klick crème fraiche, några droppar olivolja och lite nymald svartpeppar.

Tips

Pressa lite citronsaft över äppelhacket så att det inte blir brunt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Minispenatpajer med fetaost

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Kronärtskocksbottnar med grön Skagenröra

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Asiatisk skaldjursröra på endivesallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grönsaker med två dippar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sparrissallad med ägg

Betyg
Betyg
(5)