Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 2 kalkonbröst (ca 700 g)
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Bönsallad:
  • 1 burk svarta bönor (ca 400 g)
  • 2 strimlad salladslökar
  • 0.5 dl pressad limesaft
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • Till servering:
  • 1 kruka hackad koriander

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Salta och peppra kalkonbrösten. Hetta upp olja i en stekpanna med lock och bryn på båda sidor. Sänk temperaturen på spisen, stick in en termometer i köttet och lägg på ett lock. Låt eftersteka till en innertemperatur på 70°, ca 15 min. Låt vila på skärbrädan 5 min innan köttet skärs upp i skivor.
  3. Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda alla ingredienser till bönsalladen och strö över den rostade potatisen. Toppa med koriander.

Tips

Kalkonbröst är stora! Spara det som blir över och ha tunt skivat på smörgås.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Allt på en plåt med kyckling

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lime- och ingefärsmarinerad kyckling med sötpotatissallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rostad potatis och broccoli med kycklingfilé

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lotta Lundgren - Chilikyckling med bakad sötpotatis

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Kyckling- och potatisgryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Marinerad och ugnsbakad kycklingfilé med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Potatis- och purjolökssoppa med kalkonquesadilla

Betyg
Betyg
(18)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g sötpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 2 kalkonbröst (ca 700 g)
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Bönsallad:
  • 1 burk svarta bönor (ca 400 g)
  • 2 strimlad salladslökar
  • 0.5 dl pressad limesaft
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • Till servering:
  • 1 kruka hackad koriander

Kalkon med rostad sötpotatis och bönsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i stora klyftor och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Salta och peppra kalkonbrösten. Hetta upp olja i en stekpanna med lock och bryn på båda sidor. Sänk temperaturen på spisen, stick in en termometer i köttet och lägg på ett lock. Låt eftersteka till en innertemperatur på 70°, ca 15 min. Låt vila på skärbrädan 5 min innan köttet skärs upp i skivor.
  3. Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda alla ingredienser till bönsalladen och strö över den rostade potatisen. Toppa med koriander.

Tips

Kalkonbröst är stora! Spara det som blir över och ha tunt skivat på smörgås.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Allt på en plåt med kyckling

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lime- och ingefärsmarinerad kyckling med sötpotatissallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rostad potatis och broccoli med kycklingfilé

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lotta Lundgren - Chilikyckling med bakad sötpotatis

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Kyckling- och potatisgryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Marinerad och ugnsbakad kycklingfilé med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Potatis- och purjolökssoppa med kalkonquesadilla

Betyg
Betyg
(18)