Minestrone med kyckling
  • Tid 60 min

Minestrone med kyckling

3 (1 betyg)

  • Tillagningstid 60 min
  • Ingredienser 25

Ingredienser

6 portioner
  • 2 kycklingklubbor eller 4 kycklinglår
  • 1.5 liter vatten
  • 1 skivad gul lök
  • 1 grovt skivad morot
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • 0.5 tsk vitpepparkorn
  • 2 tsk salt
Soppa:
  • 100 g varmrökt sidfläsk, i stavar
  • 1 skivad morot
  • 1 skivad liten purjolök
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 lagerblad
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 dl vermiceller eller annan liten pasta
  • 4 msk kokta cannellinibönor eller andra vita bönor
  • 4 skalade, urkärnade och grovt skurna tomater
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymalen peppar
Tillbehör:
  • 70 g riven parmesanost
  • 1.5 msk plockade färska örter
  • 0.5 italienskt bröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka kycklingdelarna i vatten med lök, morot, lagerblad, timjan, vitpeppar och salt tills den är mör, ca 30 minuter. Håll den varm och spara buljongen. Knaperstek fläsket och ställ åt sidan. Fräs morot, purjo och vitlök i olivolja i en stor gryta ett par minuter.

  2. 2

    Sila och slå på lika mycket buljong som mängden vatten i receptet. Koka upp och skumma. Tillsätt tomatpuré, vin, kryddor och pasta. Koka tills grönsakerna är mjuka. Lägg i bönor, tomater och fläsk, låt koka upp och smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Ta bort skinn och ben på kycklingen. Fördela köttet i tallrikar och slå över soppan.

Servering

Strö gärna lite parmesanost och färska örter över och servera gärna med några skivor gott bröd, smör och lagrad ost.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar