Burrito med fajitakryddad kyckling

Burrito med fajitakryddad kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(55)

Mexikanska smaker i ett ostgratinerat paket fyllt med bönsallad och kryddig kyckling

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
  • 400 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk smör, eller olja
  • 100 g mexikansk kryddblandning, helst fajita
  • 1 dl vatten
  • 4 tortillabröd
  • 2 dl riven, lagrad ost
  • Bönsallad:
  • 400 g kikärtor
  • 400 g svarta bönor
  • 4 st skivad feferoni, mild eller stark
  • 1 finhackad bananschalottenlök, eller motsvarande mängd finhackad schalottenlök eller gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och genomstek kycklingen. Tillsätt kryddmixen, vattnet och låt koka in i kycklingköttet.

Bönsallad

  1. Skölj kikärter och bönor med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Blanda ärter, bönor, feferoni, lök och persilja i en skål. Blanda ihop olja, lime, kryddor och salt och häll över. Blanda alltsammans. Låt gärna salladen dra 30 minuter eller längre. Blanda den mängd bönsallad du vill ha med kycklingen och ta pannan från värmen.

Gratinera

  1. Sätt ugnen på 225°. Fördela kyckling- och bönfyllningen på tortillabröden, rulla ihop och lägg dem med skarven nedåt i ett ugnssäkert fat. Strö över ost och gratinera i ugnen tills osten smält och fått lite färg.

Servering

Servera gärna med tomatsalsa och salladsblad.

Tips

För starkare smak välj jalapeños istället för feferoni.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2020-05-19

.. Och glömde nog själva gratineringen i ugnen ser jag nu 😂

Malin

2020-05-19

Jätte gott! Tog kvarg istället för ost och det vart toppengott. Bönorna blev väldigt goda! 👍

Sven-Inge

2018-02-10

Räcker med en fjärdedel av mexikanska kryddblandningen.

Burrito med fajitakryddad kyckling
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 400 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk smör, eller olja
  • 100 g mexikansk kryddblandning, helst fajita
  • 1 dl vatten
  • 4 tortillabröd
  • 2 dl riven, lagrad ost
  • Bönsallad:
  • 400 g kikärtor
  • 400 g svarta bönor
  • 4 st skivad feferoni, mild eller stark
  • 1 finhackad bananschalottenlök, eller motsvarande mängd finhackad schalottenlök eller gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk salt

Burrito med fajitakryddad kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(55)

Mexikanska smaker i ett ostgratinerat paket fyllt med bönsallad och kryddig kyckling

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:225º
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och genomstek kycklingen. Tillsätt kryddmixen, vattnet och låt koka in i kycklingköttet.

Bönsallad

  1. Skölj kikärter och bönor med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Blanda ärter, bönor, feferoni, lök och persilja i en skål. Blanda ihop olja, lime, kryddor och salt och häll över. Blanda alltsammans. Låt gärna salladen dra 30 minuter eller längre. Blanda den mängd bönsallad du vill ha med kycklingen och ta pannan från värmen.

Gratinera

  1. Sätt ugnen på 225°. Fördela kyckling- och bönfyllningen på tortillabröden, rulla ihop och lägg dem med skarven nedåt i ett ugnssäkert fat. Strö över ost och gratinera i ugnen tills osten smält och fått lite färg.

Servering

Servera gärna med tomatsalsa och salladsblad.

Tips

För starkare smak välj jalapeños istället för feferoni.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2020-05-19

.. Och glömde nog själva gratineringen i ugnen ser jag nu 😂

Malin

2020-05-19

Jätte gott! Tog kvarg istället för ost och det vart toppengott. Bönorna blev väldigt goda! 👍

Sven-Inge

2018-02-10

Räcker med en fjärdedel av mexikanska kryddblandningen.