Burrito med fajitakryddad kyckling
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º
  • Svårighetsgrad Enkel

Burrito med fajitakryddad kyckling

3.7 (53 betyg)

Mexikanska smaker i ett ostgratinerat paket fyllt med bönsallad och kryddig kyckling

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 225º
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk smör, eller olja
  • 100 g mexikansk kryddblandning, helst fajita
  • 1 dl vatten
  • 4 tortillabröd
  • 2 dl riven, lagrad ost
Bönsallad:
  • 400 g kikärtor
  • 400 g svarta bönor
  • 4 st skivad feferoni, mild eller stark
  • 1 finhackad bananschalottenlök, eller motsvarande mängd finhackad schalottenlök eller gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk malen mald spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och genomstek kycklingen. Tillsätt kryddmixen, vattnet och låt koka in i kycklingköttet.

Bönsallad

  1. 1

    Skölj kikärter och bönor med kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av. Blanda ärter, bönor, feferoni, lök och persilja i en skål. Blanda ihop olja, lime, kryddor och salt och häll över. Blanda alltsammans. Låt gärna salladen dra 30 minuter eller längre. Blanda den mängd bönsallad du vill ha med kycklingen och ta pannan från värmen.

Gratinera i ugnen

  1. 1

    Fördela kyckling- och bönfyllningen på tortillabröden, rulla ihop och lägg dem med skarven nedåt i ett ugnssäkert fat. Strö över ost och gratinera i ugnen tills osten smält och fått lite färg.

Servering

Servera gärna med tomatsalsa och salladsblad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
För starkare smak välj jalapeños istället för feferoni.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sven-Inge

    Räcker med en fjärdedel av mexikanska kryddblandningen.