Kalkon med äpple och salvia

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 600 g kalkonbröst
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 små gula lökar, i klyftor
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka salvia, grovhackad
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 3 äpplen, i klyftor
  • 25 g smör
  • Till servering
  • 1 kg potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Bryn kalkonen i smör en minut per sida. Salta och peppra och lägg över i en ugnsform. Fräs löken någon minut och tillsätt vispgrädde, vatten, salvia och buljong. Låt koka upp och häll detta över kalkonen i formen.
  2. Lägg äpplena runt kalkonen och hyvla över smör. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, till en innertemperatur på 67°. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Pressa potatisen och servera till kalkonen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2018-12-06

Supergod och omtyckt av hela familjen! Favorit just nu!

Liknande recept

Rostad kryddkyckling i libabröd

(10)

Kycklingköttbullar med krämig sås och rårörda lingon

(13)

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(12)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(15)

Indisk kycklinggryta

(10)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Fajitagryta med kyckling

(5)

"Honey and mustard" - kyckling i ugn

(91)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 600 g kalkonbröst
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 små gula lökar, i klyftor
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka salvia, grovhackad
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 3 äpplen, i klyftor
  • 25 g smör
  • Till servering
  • 1 kg potatis

Kalkon med äpple och salvia

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Bryn kalkonen i smör en minut per sida. Salta och peppra och lägg över i en ugnsform. Fräs löken någon minut och tillsätt vispgrädde, vatten, salvia och buljong. Låt koka upp och häll detta över kalkonen i formen.
  2. Lägg äpplena runt kalkonen och hyvla över smör. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, till en innertemperatur på 67°. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Pressa potatisen och servera till kalkonen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2018-12-06

Supergod och omtyckt av hela familjen! Favorit just nu!

Liknande recept

Rostad kryddkyckling i libabröd

(10)

Kycklingköttbullar med krämig sås och rårörda lingon

(13)

Rubbad kycklingfilé i pitabröd med myntayoghurt

(12)

Kyckling och sötpotatis på plåt

(15)

Indisk kycklinggryta

(10)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Fajitagryta med kyckling

(5)

"Honey and mustard" - kyckling i ugn

(91)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies