
Kalkon med äpple och salvia
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g kalkonbröst
- 1 msk smör
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 små gula lökar, i klyftor
- 1.5 dl vispgrädde
- 1 dl vatten
- 1 kruka salvia, grovhackad
- 0.5 grönsaksbuljongtärning
- 300 g äpplen, i klyftor
- 25 g smör
- Till servering
- 1 kg potatis
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Bryn kalkonen i smör en minut per sida. Salta och peppra och lägg över i en ugnsform. Fräs löken någon minut och tillsätt vispgrädde, vatten, salvia och buljong. Låt koka upp och häll detta över kalkonen i formen.
- Lägg äpplena runt kalkonen och hyvla över smör. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, till en innertemperatur på 67°. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Pressa potatisen och servera till kalkonen.
Liknande recept
Kalkon med äpple och salvia
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Bryn kalkonen i smör en minut per sida. Salta och peppra och lägg över i en ugnsform. Fräs löken någon minut och tillsätt vispgrädde, vatten, salvia och buljong. Låt koka upp och häll detta över kalkonen i formen.
- Lägg äpplena runt kalkonen och hyvla över smör. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, till en innertemperatur på 67°. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Pressa potatisen och servera till kalkonen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-12-06
Supergod och omtyckt av hela familjen! Favorit just nu!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Carin
2018-12-06
Supergod och omtyckt av hela familjen! Favorit just nu!