Kalkon med äpple och salvia

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (9 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kalkonbröst
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 små gula lökar, i klyftor
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka salvia, grovhackad
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 300 g äpplen, i klyftor
  • 25 g smör
  • Till servering
  • 1 kg potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Bryn kalkonen i smör en minut per sida. Salta och peppra och lägg över i en ugnsform. Fräs löken någon minut och tillsätt vispgrädde, vatten, salvia och buljong. Låt koka upp och häll detta över kalkonen i formen.
  2. Lägg äpplena runt kalkonen och hyvla över smör. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, till en innertemperatur på 67°. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Pressa potatisen och servera till kalkonen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2018-12-06

Supergod och omtyckt av hela familjen! Favorit just nu!

Liknande recept

Spara recept

Fajitagryta med kyckling

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kyckling och sötpotatis på plåt

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chicken à la King Kong

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Rostad kryddkyckling i libabröd

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Indisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(16)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g kalkonbröst
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 små gula lökar, i klyftor
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka salvia, grovhackad
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 300 g äpplen, i klyftor
  • 25 g smör
  • Till servering
  • 1 kg potatis

Kalkon med äpple och salvia

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (9 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Bryn kalkonen i smör en minut per sida. Salta och peppra och lägg över i en ugnsform. Fräs löken någon minut och tillsätt vispgrädde, vatten, salvia och buljong. Låt koka upp och häll detta över kalkonen i formen.
  2. Lägg äpplena runt kalkonen och hyvla över smör. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, till en innertemperatur på 67°. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Pressa potatisen och servera till kalkonen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carin

2018-12-06

Supergod och omtyckt av hela familjen! Favorit just nu!

Liknande recept

Spara recept

Fajitagryta med kyckling

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Kyckling och sötpotatis på plåt

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Pastaknyten med kyckling och ljumma tomater

Betyg
Betyg
(80)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chicken à la King Kong

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Rostad kryddkyckling i libabröd

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Indisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(16)