Kåldolmar med röda linser och fetaost

Betyg (1-5):
3.57 (21 betyg)

Klassiska husmansrätten kåldolmar på vegetariskt vis, fyllda med röda linser och fetaost.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 700 g savojkål eller vitkål
  • 1 gul lök
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 4 dl kokt ris (1,5 dl okokt)
  • 290 g kokta röda linser, på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 150 g fetaost
  • 1 msk smör, rumsvarmt
  • 1 msk ljus sirap
  • 1.5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl rårörda lingon, till servering

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Plocka 8 hela blad av kålen och låt dem koka mjuka, 3-4 min. Låt kålen rinna av.
  2. Hacka löken och resten av kålen fint. Bryn lök och kål i en stekpanna med smör. Tillsätt sirap, timjan och salt, stek ytterligare 2 min. Dra från värmen och häll i ris och linser. Smula ner fetaosten och rör om.
  3. Lägg ut kålbladen och skeda på fyllningen. Vik in kanterna och rulla ihop till en kåldolme. Lägg dem i en ugnsform, bred på smör och ringla över sirap.
  4. Häll buljong i formen och tillaga i övre delen av ugnen tills kåldolmarna har fin färg, ca 15 min. Skeda över skyn vid servering och servera med rårörda lingon.

Tips

Gör egna rårörda lingon. Rör frysta lingon med strösocker tills sockret smält.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kaj

2018-08-09

Mycket godare än "vanliga" kåldolmar! Barnen tyckte också om det mycket (dock ganska vana vid veg)

Emmi

2018-01-29

Gott! Vi hade vitkål hemma och använde det istället för savojkål.

Erika

2018-01-15

Gott och mättande, gick hem bättre hos de vuxna än ungdomarna.

Helena

2017-12-27

Supergott.pricken över i:et var fetaosten.

Liknande recept

Minestronesoppa med linser

(52)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(59)

Lingonmarinerad fläskkarré

(25)

Tofu Tikka

(60)

Couscouspanna med fisk

(37)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(57)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Pasta med rotsaker och linser

(24)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 700 g savojkål eller vitkål
  • 1 gul lök
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 4 dl kokt ris (1,5 dl okokt)
  • 290 g kokta röda linser, på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 150 g fetaost
  • 1 msk smör, rumsvarmt
  • 1 msk ljus sirap
  • 1.5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl rårörda lingon, till servering

Kåldolmar med röda linser och fetaost

Betyg (1-5):
3.57 (21 betyg)

Klassiska husmansrätten kåldolmar på vegetariskt vis, fyllda med röda linser och fetaost.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Plocka 8 hela blad av kålen och låt dem koka mjuka, 3-4 min. Låt kålen rinna av.
  2. Hacka löken och resten av kålen fint. Bryn lök och kål i en stekpanna med smör. Tillsätt sirap, timjan och salt, stek ytterligare 2 min. Dra från värmen och häll i ris och linser. Smula ner fetaosten och rör om.
  3. Lägg ut kålbladen och skeda på fyllningen. Vik in kanterna och rulla ihop till en kåldolme. Lägg dem i en ugnsform, bred på smör och ringla över sirap.
  4. Häll buljong i formen och tillaga i övre delen av ugnen tills kåldolmarna har fin färg, ca 15 min. Skeda över skyn vid servering och servera med rårörda lingon.

Tips

Gör egna rårörda lingon. Rör frysta lingon med strösocker tills sockret smält.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kaj

2018-08-09

Mycket godare än "vanliga" kåldolmar! Barnen tyckte också om det mycket (dock ganska vana vid veg)

Emmi

2018-01-29

Gott! Vi hade vitkål hemma och använde det istället för savojkål.

Erika

2018-01-15

Gott och mättande, gick hem bättre hos de vuxna än ungdomarna.

Helena

2017-12-27

Supergott.pricken över i:et var fetaosten.

Liknande recept

Minestronesoppa med linser

(52)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(59)

Lingonmarinerad fläskkarré

(25)

Tofu Tikka

(60)

Couscouspanna med fisk

(37)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(57)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Pasta med rotsaker och linser

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies