Kaffe- och valnötstårta

Betyg (1-5):
4.09 (23 betyg)

Frasig nötmaräng med ljuvlig smörkräm smaksatt med kaffe. Det här kan vara den godaste tårtan någonsin!

Tillagningstid: 1 tim + tid att kallna
Ugnstemperatur:150º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 250 g valnötter
  • 4 äggvitor
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • Mockasmörkräm
  • 4 äggulor
  • 1.5 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 1 msk vatten
  • 300 g smör, rumstempererat
  • Glasyr/topping
  • 2 dl florsocker
  • 1.5 msk starkt bryggt kaffe
  • 2 dl chokladägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Hacka valnötterna grovt. Vispa äggvitorna med citronsaften till ett fast skum. Blanda socker, Maizena och bakpulver. Tillsätt detta lite i taget och vispa till en glansig maräng.
  2. Vänd försiktigt ner nötterna. Spänn bakplåtspapper i botten på två formar, ca 23 cm i diameter. Smörj kanterna. Dela upp marängen i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 45 min. Lossa marängen ur formen och låt svalna på galler.

Mockasmörkräm:

  1. Blanda äggulor, socker, kaffe och vatten i en bunke som tål värme, gärna rostfri. Värm över vattenbad under konstant vispning tills krämen har en temperatur på 80°, då har den tjocknat och är fluffig. Ta från värmen.
  2. Klicka i smöret under fortsatt vispning. Allt smör ska smälta ut. Häll över i en ny bunke. Låt kallna i kylen minst 1 timme.

Glasyr:

  1. Blanda florsocker och kaffe i en liten kastrull. Värm varsamt och rör till en slät glasyr. Ta av från värmen. Vispa mockasmörkrämen fluffig med elvisp. Bred den mellan bottnarna. Ringla över glasyren. Garnera med chokladägg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2019-06-12

Jättegod om man balanserar sötman efter smak. Jag garnerade med jordgubbar i mass.

Astrid

2018-05-01

Jag bytte ut kaffet mot kakaopulver och alla tyckte den var mastig men god.

Anna

2018-04-02

Verkligen hur äcklig som helst! Ser så god ut på bilden men ack vad jag bedrog mig. Kommer inte att göra den igen😐

Lena

2018-03-31

Bakade denna tårta till påskafton. Det var lite jobb men den såg riktigt fin ut. Den smakade inte lika god som den såg ut, den var alldeles för söt. Kommer inte att baka den igen.

Carolin

2018-03-30

Jättegod tårta! Är en ganska "vuxen" smak på denna, så tror inte att barn är så förtjusta. Men kommer baka denna igen!

Coop webbredaktör

2018-03-27

Till Mia: Det bästa är att sätta ihop hela tårtan strax innan servering då det är marängbotten. Men allt annat kan göras klart innan. Lycka till!

Philip

2018-03-25

Provade den här i helgen! Verkligen jättegod! Tog cirka 1 h att göra marängen och men med mittenkrämen och ganering kanske totalt 2 h. Tips är att ha bra formar till marängen eller bara lägga ut en rund klick marängsmet på plåt med bakplåtspapper.

Mia

2018-03-25

Låter ljuvlig! Kan man göra klart hela tårtan ett par timmar innan den ska avnjutas?

Liknande recept

Chokladgodis med puffat ris

(1)

Chokladbollar med proteinpudding

(1)

Nöt- och chokladtårta med jordgubbar

(31)

Rickards kärleksmums

(10)

Jordnöts- och chokladrutor

(44)

Midsommartårta med hasselnötsgrädde och jordgubbar

(36)

Nötbräck med torkad frukt

(17)

Chokladtoppar

(3)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 250 g valnötter
  • 4 äggvitor
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • Mockasmörkräm
  • 4 äggulor
  • 1.5 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 1 msk vatten
  • 300 g smör, rumstempererat
  • Glasyr/topping
  • 2 dl florsocker
  • 1.5 msk starkt bryggt kaffe
  • 2 dl chokladägg

Kaffe- och valnötstårta

Betyg (1-5):
4.09 (23 betyg)

Frasig nötmaräng med ljuvlig smörkräm smaksatt med kaffe. Det här kan vara den godaste tårtan någonsin!

Tillagningstid: 1 tim + tid att kallna
Ugnstemperatur:150º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Hacka valnötterna grovt. Vispa äggvitorna med citronsaften till ett fast skum. Blanda socker, Maizena och bakpulver. Tillsätt detta lite i taget och vispa till en glansig maräng.
  2. Vänd försiktigt ner nötterna. Spänn bakplåtspapper i botten på två formar, ca 23 cm i diameter. Smörj kanterna. Dela upp marängen i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 45 min. Lossa marängen ur formen och låt svalna på galler.

Mockasmörkräm:

  1. Blanda äggulor, socker, kaffe och vatten i en bunke som tål värme, gärna rostfri. Värm över vattenbad under konstant vispning tills krämen har en temperatur på 80°, då har den tjocknat och är fluffig. Ta från värmen.
  2. Klicka i smöret under fortsatt vispning. Allt smör ska smälta ut. Häll över i en ny bunke. Låt kallna i kylen minst 1 timme.

Glasyr:

  1. Blanda florsocker och kaffe i en liten kastrull. Värm varsamt och rör till en slät glasyr. Ta av från värmen. Vispa mockasmörkrämen fluffig med elvisp. Bred den mellan bottnarna. Ringla över glasyren. Garnera med chokladägg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2019-06-12

Jättegod om man balanserar sötman efter smak. Jag garnerade med jordgubbar i mass.

Astrid

2018-05-01

Jag bytte ut kaffet mot kakaopulver och alla tyckte den var mastig men god.

Anna

2018-04-02

Verkligen hur äcklig som helst! Ser så god ut på bilden men ack vad jag bedrog mig. Kommer inte att göra den igen😐

Lena

2018-03-31

Bakade denna tårta till påskafton. Det var lite jobb men den såg riktigt fin ut. Den smakade inte lika god som den såg ut, den var alldeles för söt. Kommer inte att baka den igen.

Carolin

2018-03-30

Jättegod tårta! Är en ganska "vuxen" smak på denna, så tror inte att barn är så förtjusta. Men kommer baka denna igen!

Coop webbredaktör

2018-03-27

Till Mia: Det bästa är att sätta ihop hela tårtan strax innan servering då det är marängbotten. Men allt annat kan göras klart innan. Lycka till!

Philip

2018-03-25

Provade den här i helgen! Verkligen jättegod! Tog cirka 1 h att göra marängen och men med mittenkrämen och ganering kanske totalt 2 h. Tips är att ha bra formar till marängen eller bara lägga ut en rund klick marängsmet på plåt med bakplåtspapper.

Mia

2018-03-25

Låter ljuvlig! Kan man göra klart hela tårtan ett par timmar innan den ska avnjutas?

Liknande recept

Chokladgodis med puffat ris

(1)

Chokladbollar med proteinpudding

(1)

Nöt- och chokladtårta med jordgubbar

(31)

Rickards kärleksmums

(10)

Jordnöts- och chokladrutor

(44)

Midsommartårta med hasselnötsgrädde och jordgubbar

(36)

Nötbräck med torkad frukt

(17)

Chokladtoppar

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies