Julköttbullar

Julköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Små och runda köttbullar med doft av härlig kryddpeppar.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g blandfärs
  • 2 kalla kokta potatisar
  • 1 liten gul lök
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk kryddpeppar
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 tsk salt
  • Stekning:
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Riv potatisen fint. Skala och hacka löken fint och fräs den i lite av fettet. Blanda färsen med potatis, lök, ägg, salt, peppar och grädde. Forma bullar i önskad storlek och lägg dem på en tallrik eller skärbräda.
  2. Skölj händerna i vatten då och då om färsen fastnar. Bryn bullarna runt om i en stekpanna och efterstek dem i pannan eller i en separat gryta 3-4 min.

Köttbullar till många

  1. Gör en dubbel sats av Julköttbullar och forma till bullar. Lägg fett i en långpanna (ca 30 × 40 cm), sätt in den i 250° ugnsvärme och låt fettet bli ljusbrunt. Lägg i köttbullarna och stek i mitten av ugnen 8-12 min. Vänd dem några gånger under stekningen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Förlåt

2020-04-29

Gott recept, en kommentar dock, du vet verkligen det här! Tack!

Marianne

2017-01-02

Goda men mycket knepiga att få runda och fina vid stekningen

lenzin katalin

2015-12-13

den är jätte fin recept jag har aldrig fått köttbolar eller hamborgare så mjuk och gå men nu ska jag göra så de receptet

bettan

2011-12-18

goda

Liknande recept

Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)
Julköttbullar
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g blandfärs
  • 2 kalla kokta potatisar
  • 1 liten gul lök
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk kryddpeppar
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 tsk salt
  • Stekning:
  • 2 msk smör

Julköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Små och runda köttbullar med doft av härlig kryddpeppar.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv potatisen fint. Skala och hacka löken fint och fräs den i lite av fettet. Blanda färsen med potatis, lök, ägg, salt, peppar och grädde. Forma bullar i önskad storlek och lägg dem på en tallrik eller skärbräda.
  2. Skölj händerna i vatten då och då om färsen fastnar. Bryn bullarna runt om i en stekpanna och efterstek dem i pannan eller i en separat gryta 3-4 min.

Köttbullar till många

  1. Gör en dubbel sats av Julköttbullar och forma till bullar. Lägg fett i en långpanna (ca 30 × 40 cm), sätt in den i 250° ugnsvärme och låt fettet bli ljusbrunt. Lägg i köttbullarna och stek i mitten av ugnen 8-12 min. Vänd dem några gånger under stekningen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Förlåt

2020-04-29

Gott recept, en kommentar dock, du vet verkligen det här! Tack!

Marianne

2017-01-02

Goda men mycket knepiga att få runda och fina vid stekningen

lenzin katalin

2015-12-13

den är jätte fin recept jag har aldrig fått köttbolar eller hamborgare så mjuk och gå men nu ska jag göra så de receptet

bettan

2011-12-18

goda

Liknande recept

Spara recept

Papa rellena

Betyg
Betyg
(23)