Papa rellena

Papa rellena

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Potatis på latinamerikanskt vis, - riktigt matigt och med massa smak i såsen.

Tillagningstid: 2 timmar
8 portioner
  • 2 hackade lökar
  • 4 msk rapsolja
  • 300 g köttfärs
  • 0.5 krm peppar
  • 1 dl russin, helst ljusa
  • 25 hackade svarta oliver
  • 3 msk finhackad persilja
  • 3 hårdkokta, grovhackade ägg
  • 2 kg skalad, kokt potatis
  • 2 ägg
  • 5 msk vetemjöl
  • 2 msk matolja
  • 0.5 krm salt
  • Salsa Criolla:
  • 1 tunt skivad röd lök
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 krm mald kummin
  • 2 finhackade tomater
  • 1 finstrimlad morot
  • 2 tsk olja
  • 1 msk hackad persilja eller koriander
  • 0.5 krm peppar
  • 0.5 krm salt

Gör så här

  1. Stek löken i 3-5 minuter. Tillsätt färsen och fräs cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt färsen svalna. Rör i russin, oliver, persilja och ägg i färsen. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Pressa den nykokta potatisen, låt svalna och blanda med vetemjölet. Forma potatisdegen till bollar ungefär lika stora som kroppkakor.
  2. Fyll bollarna med 1 msk av köttfärsblandningen. Vänd bollarna i ägg och mjöl och stek dem gyllenbruna i oljan. Servera med Salsa Criolla.

Salsa Criolla

  1. Blanda löken med de övriga ingredienserna och låt marinera minst 2 timmar. Smaka av med salt coh peppar.

Servering

Serveras till kött, fisk eller grönsaker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Björn

2012-01-04

Papa rellena

Papa rellena
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 2 hackade lökar
  • 4 msk rapsolja
  • 300 g köttfärs
  • 0.5 krm peppar
  • 1 dl russin, helst ljusa
  • 25 hackade svarta oliver
  • 3 msk finhackad persilja
  • 3 hårdkokta, grovhackade ägg
  • 2 kg skalad, kokt potatis
  • 2 ägg
  • 5 msk vetemjöl
  • 2 msk matolja
  • 0.5 krm salt
  • Salsa Criolla:
  • 1 tunt skivad röd lök
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 krm mald kummin
  • 2 finhackade tomater
  • 1 finstrimlad morot
  • 2 tsk olja
  • 1 msk hackad persilja eller koriander
  • 0.5 krm peppar
  • 0.5 krm salt

Papa rellena

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Potatis på latinamerikanskt vis, - riktigt matigt och med massa smak i såsen.

Tillagningstid: 2 timmar
8 portioner

Gör så här

  1. Stek löken i 3-5 minuter. Tillsätt färsen och fräs cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt färsen svalna. Rör i russin, oliver, persilja och ägg i färsen. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Pressa den nykokta potatisen, låt svalna och blanda med vetemjölet. Forma potatisdegen till bollar ungefär lika stora som kroppkakor.
  2. Fyll bollarna med 1 msk av köttfärsblandningen. Vänd bollarna i ägg och mjöl och stek dem gyllenbruna i oljan. Servera med Salsa Criolla.

Salsa Criolla

  1. Blanda löken med de övriga ingredienserna och låt marinera minst 2 timmar. Smaka av med salt coh peppar.

Servering

Serveras till kött, fisk eller grönsaker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Björn

2012-01-04

Papa rellena