Papa rellena
  • Tid 2 tim

Papa rellena

2.7 (20 betyg)

Potatis på latinamerikanskt vis, - riktigt matigt och med massa smak i såsen.

  • Tillagningstid 2 tim
  • Ingredienser 22

Ingredienser

8 portioner
  • 2 hackade lökar
  • 4 msk rapsolja
  • 300 g köttfärs
  • 0.5 krm salt
  • 0.5 krm peppar
  • 1 dl russin, helst ljusa
  • 25 hackade svarta oliver
  • 3 msk finhackad persilja
  • 3 hårdkokta, grovhackade ägg
  • 2 kg skalad, kokt potatis
  • 2 ägg
  • 5 msk vetemjöl
  • 2 msk matolja
Salsa Criolla:
  • 1 tunt skivad röd lök
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 krm mald kummin
  • 2 finhackade tomater
  • 1 finstrimlad morot
  • 2 tsk olja
  • 1 msk hackad persilja eller koriander
  • 0.5 krm salt
  • 0.5 krm peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek löken i 3-5 minuter. Tillsätt färsen och fräs cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt färsen svalna. Rör i russin, oliver, persilja och ägg i färsen. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Pressa den nykokta potatisen, låt svalna och blanda med vetemjölet. Forma potatisdegen till bollar ungefär lika stora som kroppkakor.

  2. 2

    Fyll bollarna med 1 msk av köttfärsblandningen. Vänd bollarna i ägg och mjöl och stek dem gyllenbruna i oljan. Servera med Salsa Criolla.

Salsa Criolla

  1. 1

    Blanda löken med de övriga ingredienserna och låt marinera minst 2 timmar. Smaka av med salt coh peppar.

Servering

Serveras till kött, fisk eller grönsaker.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Björn

    Papa rellena