Julköttbullar av Ernst Kirchsteiger

Julköttbullar av Ernst Kirchsteiger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Saftiga köttbullar av ren fläskfärs med kryddpeppar och kanel, ett måste till julbordet. Recept av Ernst Kirchsteiger.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
50 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg fläskfärs eller blandfärs
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk muskovadosirap eller honung
  • 0.5 tsk malen vitpeppar
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 0.5 tsk timjan
  • 0.5 tsk kumminfrön, malda
  • 0.5 tsk kanel
  • smör till stekning
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjölk, ägg, ströbröd och lök i en bunke. Låt svälla några minuter.
  2. Tillsätt färs, sirap och alla kryddorna. Rör varsamt om till en jämn smet. Forma färsen till små bollar med blöta händer.
  3. Lägg köttbullarna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 8 min.

Vid servering:

  1. Stek köttbullarna i smör till fin färg runt om.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lammspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Julköttbullar av Ernst Kirchsteiger
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg fläskfärs eller blandfärs
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk muskovadosirap eller honung
  • 0.5 tsk malen vitpeppar
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 0.5 tsk timjan
  • 0.5 tsk kumminfrön, malda
  • 0.5 tsk kanel
  • smör till stekning
  • 2 tsk salt

Julköttbullar av Ernst Kirchsteiger

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Saftiga köttbullar av ren fläskfärs med kryddpeppar och kanel, ett måste till julbordet. Recept av Ernst Kirchsteiger.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
50 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjölk, ägg, ströbröd och lök i en bunke. Låt svälla några minuter.
  2. Tillsätt färs, sirap och alla kryddorna. Rör varsamt om till en jämn smet. Forma färsen till små bollar med blöta händer.
  3. Lägg köttbullarna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 8 min.

Vid servering:

  1. Stek köttbullarna i smör till fin färg runt om.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lammspett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)