Julköttbullar av Ernst Kirchsteiger

Betyg (1-5):
3.62 (24 betyg)

Saftiga köttbullar av ren fläskfärs med kryddpeppar och kanel, ett måste till julbordet. Recept av Ernst Kirchsteiger.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
50 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 kg fläskfärs eller blandfärs
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk muskovadosirap eller honung
  • 0.5 tsk malen vitpeppar
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 0.5 tsk timjan
  • 0.5 tsk kumminfrön, malda
  • 0.5 tsk kanel
  • smör till stekning
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjölk, ägg, ströbröd och lök i en bunke. Låt svälla några minuter.
  2. Tillsätt färs, sirap och alla kryddorna. Rör varsamt om till en jämn smet. Forma färsen till små bollar med blöta händer.
  3. Lägg köttbullarna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 8 min.

Vid servering:

  1. Stek köttbullarna i smör till fin färg runt om.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Koreanska revbensspjäll

(1)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Köttfärskebab i tunnbröd

(16)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg fläskfärs eller blandfärs
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk muskovadosirap eller honung
  • 0.5 tsk malen vitpeppar
  • 0.5 tsk malen kryddpeppar
  • 0.5 tsk timjan
  • 0.5 tsk kumminfrön, malda
  • 0.5 tsk kanel
  • smör till stekning
  • 2 tsk salt

Julköttbullar av Ernst Kirchsteiger

Betyg (1-5):
3.62 (24 betyg)

Saftiga köttbullar av ren fläskfärs med kryddpeppar och kanel, ett måste till julbordet. Recept av Ernst Kirchsteiger.

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
50 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjölk, ägg, ströbröd och lök i en bunke. Låt svälla några minuter.
  2. Tillsätt färs, sirap och alla kryddorna. Rör varsamt om till en jämn smet. Forma färsen till små bollar med blöta händer.
  3. Lägg köttbullarna på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 8 min.

Vid servering:

  1. Stek köttbullarna i smör till fin färg runt om.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Koreanska revbensspjäll

(1)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

(0)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Köttfärskebab i tunnbröd

(16)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies