Julköttbullar

Betyg (1-5):
2.96 (46 betyg)

Små och runda köttbullar med doft av härlig kryddpeppar.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 500 g blandfärs
  • 2 kalla kokta potatisar
  • 1 liten gul lök
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk kryddpeppar
  • 1.5 dl grädde
  • Stekning:
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Riv potatisen fint. Skala och hacka löken fint och fräs den i lite av fettet. Blanda färsen med potatis, lök, ägg, salt, peppar och grädde. Forma bullar i önskad storlek och lägg dem på en tallrik eller skärbräda.
  2. Skölj händerna i vatten då och då om färsen fastnar. Bryn bullarna runt om i en stekpanna och efterstek dem i pannan eller i en separat gryta 3-4 min.

Köttbullar till många

  1. Gör en dubbel sats av Julköttbullar och forma till bullar. Lägg fett i en långpanna (ca 30 × 40 cm), sätt in den i 250° ugnsvärme och låt fettet bli ljusbrunt. Lägg i köttbullarna och stek i mitten av ugnen 8-12 min. Vänd dem några gånger under stekningen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2017-01-02

Goda men mycket knepiga att få runda och fina vid stekningen

lenzin katalin

2015-12-13

den är jätte fin recept jag har aldrig fått köttbolar eller hamborgare så mjuk och gå men nu ska jag göra så de receptet

bettan

2011-12-18

goda

Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Vegopiroger

(8)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Älgköttbullar

(12)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g blandfärs
  • 2 kalla kokta potatisar
  • 1 liten gul lök
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk kryddpeppar
  • 1.5 dl grädde
  • Stekning:
  • 2 msk smör

Julköttbullar

Betyg (1-5):
2.96 (46 betyg)

Små och runda köttbullar med doft av härlig kryddpeppar.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv potatisen fint. Skala och hacka löken fint och fräs den i lite av fettet. Blanda färsen med potatis, lök, ägg, salt, peppar och grädde. Forma bullar i önskad storlek och lägg dem på en tallrik eller skärbräda.
  2. Skölj händerna i vatten då och då om färsen fastnar. Bryn bullarna runt om i en stekpanna och efterstek dem i pannan eller i en separat gryta 3-4 min.

Köttbullar till många

  1. Gör en dubbel sats av Julköttbullar och forma till bullar. Lägg fett i en långpanna (ca 30 × 40 cm), sätt in den i 250° ugnsvärme och låt fettet bli ljusbrunt. Lägg i köttbullarna och stek i mitten av ugnen 8-12 min. Vänd dem några gånger under stekningen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2017-01-02

Goda men mycket knepiga att få runda och fina vid stekningen

lenzin katalin

2015-12-13

den är jätte fin recept jag har aldrig fått köttbolar eller hamborgare så mjuk och gå men nu ska jag göra så de receptet

bettan

2011-12-18

goda

Liknande recept

Krämig wasabisill

(6)

Vegopiroger

(8)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Älgköttbullar

(12)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies