
Julköttbullar
Betyg (1-5):
Små och runda köttbullar med doft av härlig kryddpeppar.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g blandfärs
- 2 kalla kokta potatisar
- 1 liten gul lök
- 1 ägg
- 0.5 tsk kryddpeppar
- 1.5 dl grädde
- 1.5 tsk salt
- Stekning:
- 2 msk smör
Gör så här
- Riv potatisen fint. Skala och hacka löken fint och fräs den i lite av fettet. Blanda färsen med potatis, lök, ägg, salt, peppar och grädde. Forma bullar i önskad storlek och lägg dem på en tallrik eller skärbräda.
- Skölj händerna i vatten då och då om färsen fastnar. Bryn bullarna runt om i en stekpanna och efterstek dem i pannan eller i en separat gryta 3-4 min.
Köttbullar till många
- Gör en dubbel sats av Julköttbullar och forma till bullar. Lägg fett i en långpanna (ca 30 × 40 cm), sätt in den i 250° ugnsvärme och låt fettet bli ljusbrunt. Lägg i köttbullarna och stek i mitten av ugnen 8-12 min. Vänd dem några gånger under stekningen.
Liknande recept
Julköttbullar
Betyg (1-5):
Små och runda köttbullar med doft av härlig kryddpeppar.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Riv potatisen fint. Skala och hacka löken fint och fräs den i lite av fettet. Blanda färsen med potatis, lök, ägg, salt, peppar och grädde. Forma bullar i önskad storlek och lägg dem på en tallrik eller skärbräda.
- Skölj händerna i vatten då och då om färsen fastnar. Bryn bullarna runt om i en stekpanna och efterstek dem i pannan eller i en separat gryta 3-4 min.
Köttbullar till många
- Gör en dubbel sats av Julköttbullar och forma till bullar. Lägg fett i en långpanna (ca 30 × 40 cm), sätt in den i 250° ugnsvärme och låt fettet bli ljusbrunt. Lägg i köttbullarna och stek i mitten av ugnen 8-12 min. Vänd dem några gånger under stekningen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-04-29
Gott recept, en kommentar dock, du vet verkligen det här! Tack!
2017-01-02
Goda men mycket knepiga att få runda och fina vid stekningen
2015-12-13
den är jätte fin recept jag har aldrig fått köttbolar eller hamborgare så mjuk och gå men nu ska jag göra så de receptet
2011-12-18
goda
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Förlåt
2020-04-29
Gott recept, en kommentar dock, du vet verkligen det här! Tack!
Marianne
2017-01-02
Goda men mycket knepiga att få runda och fina vid stekningen
lenzin katalin
2015-12-13
den är jätte fin recept jag har aldrig fått köttbolar eller hamborgare så mjuk och gå men nu ska jag göra så de receptet
bettan
2011-12-18
goda