Julknäckebröd

Julknäckebröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Enkla knäckebröd med julig smak, perfekt tillbehör på julbordet.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl kallt vatten
  • 0.5 msk fänkålsfrön
  • 0.5 tsk salt
  • 2.25 dl grovt rågmjöl
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 msk sesamfrön, att toppa med
  • flingsalt, att toppa med

Gör så här

  1. Mortla fänkålsfrön och häll i en bunke tillsammans med vatten, salt och rågmjöl.
  2. Tillsätt vetemjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg.
  3. Dela degen i tio bitar och kavla ut med en kruskavel på lätt mjölat bakbord.
  4. Stansa ev ut en rundel i mitten. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper.
  5. Pensla med vatten och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt kallna på galler. Strö ev över lite flingsalt.

Tips

Har du ingen kruskavel går det bra att nagga bröden med en gaffel på båda sidorna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Morots-halwa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Korianderdressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tarteletter med fänkål och kokos

Betyg
Betyg
(2)
Julknäckebröd
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 dl kallt vatten
  • 0.5 msk fänkålsfrön
  • 0.5 tsk salt
  • 2.25 dl grovt rågmjöl
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 msk sesamfrön, att toppa med
  • flingsalt, att toppa med

Julknäckebröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Enkla knäckebröd med julig smak, perfekt tillbehör på julbordet.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla fänkålsfrön och häll i en bunke tillsammans med vatten, salt och rågmjöl.
  2. Tillsätt vetemjölet lite i taget och arbeta till en smidig deg.
  3. Dela degen i tio bitar och kavla ut med en kruskavel på lätt mjölat bakbord.
  4. Stansa ev ut en rundel i mitten. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper.
  5. Pensla med vatten och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt kallna på galler. Strö ev över lite flingsalt.

Tips

Har du ingen kruskavel går det bra att nagga bröden med en gaffel på båda sidorna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Morots-halwa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Korianderdressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tarteletter med fänkål och kokos

Betyg
Betyg
(2)