Julig ädelostsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Fikon, nötter, ädelost... Supergott!

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g valnötter
  • 4 endiver, gärna både vita och röda
  • 4 färska fikon
  • 2 apelsiner
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 100 g ädelost
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta valnötterna gyllene i torr het stekpanna. (Eller värm ugnen till 175°. Bred ut nötterna på en plåt och rosta gyllene mitt i ugnen.)
  2. Skär loss bladen på endivesalladen och skölj dem i kallt vatten. Klyfta fikonen. Skär bort skalet från apelsinerna så att det vita är helt borta. Skär sedan i skivor.
  3. Pressa ut 2 msk apelsinsaft från skalresterna eller krama saften ur någon av apelsinskivorna. Rör ihop med olivolja och vitvinsvinäger till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  4. Varva endiveblad, apelsinskivor och fikon på ett fat. Smula över ädelost och toppa med nötter. Ringla över dressingen innan servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2016-12-24

Julbordets höjdpunkt!

Liknande recept

Spara recept

Äppelcoca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Äppel- och mozzarellacaprese

Betyg
Betyg
(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 50 g valnötter
  • 4 endiver, gärna både vita och röda
  • 4 färska fikon
  • 2 apelsiner
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 100 g ädelost
  • salt och svartpeppar

Julig ädelostsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Fikon, nötter, ädelost... Supergott!

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta valnötterna gyllene i torr het stekpanna. (Eller värm ugnen till 175°. Bred ut nötterna på en plåt och rosta gyllene mitt i ugnen.)
  2. Skär loss bladen på endivesalladen och skölj dem i kallt vatten. Klyfta fikonen. Skär bort skalet från apelsinerna så att det vita är helt borta. Skär sedan i skivor.
  3. Pressa ut 2 msk apelsinsaft från skalresterna eller krama saften ur någon av apelsinskivorna. Rör ihop med olivolja och vitvinsvinäger till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  4. Varva endiveblad, apelsinskivor och fikon på ett fat. Smula över ädelost och toppa med nötter. Ringla över dressingen innan servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2016-12-24

Julbordets höjdpunkt!

Liknande recept

Spara recept

Äppelcoca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Äppel- och mozzarellacaprese

Betyg
Betyg
(2)