Julig ädelostsallad
  • Tid 15 min

Julig ädelostsallad

5 (1 betyg)

Fikon, nötter, ädelost... Supergott!

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 50 g valnötter
  • 4 endiver, gärna både vita och röda
  • 4 färska fikon
  • 2 apelsiner
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 100 g ädelost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rosta valnötterna gyllene i torr het stekpanna. (Eller värm ugnen till 175°. Bred ut nötterna på en plåt och rosta gyllene mitt i ugnen.)

  2. 2

    Skär loss bladen på endivesalladen och skölj dem i kallt vatten. Klyfta fikonen. Skär bort skalet från apelsinerna så att det vita är helt borta. Skär sedan i skivor.

  3. 3

    Pressa ut 2 msk apelsinsaft från skalresterna eller krama saften ur någon av apelsinskivorna. Rör ihop med olivolja och vitvinsvinäger till en dressing. Smaka av med salt och peppar.

  4. 4

    Varva endiveblad, apelsinskivor och fikon på ett fat. Smula över ädelost och toppa med nötter. Ringla över dressingen innan servering.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maria

    Julbordets höjdpunkt!