Julig ädelostsallad

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Fikon, nötter, ädelost... Supergott!

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 50 g valnötter
  • 4 endiver, gärna både vita och röda
  • 4 färska fikon
  • 2 apelsiner
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 100 g ädelost

Gör så här

  1. Rosta valnötterna gyllene i torr het stekpanna. (Eller värm ugnen till 175°. Bred ut nötterna på en plåt och rosta gyllene mitt i ugnen.)
  2. Skär loss bladen på endivesalladen och skölj dem i kallt vatten. Klyfta fikonen. Skär bort skalet från apelsinerna så att det vita är helt borta. Skär sedan i skivor.
  3. Pressa ut 2 msk apelsinsaft från skalresterna eller krama saften ur någon av apelsinskivorna. Rör ihop med olivolja och vitvinsvinäger till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  4. Varva endiveblad, apelsinskivor och fikon på ett fat. Smula över ädelost och toppa med nötter. Ringla över dressingen innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2016-12-24

Julbordets höjdpunkt!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Färskostbollar med nötter och torkad frukt

(29)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

(1)

Trifle med aprikos och passion

(3)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(3)

Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor

(1)

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(21)

Rulltårta med banan och passionsfrukt

(5)

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 50 g valnötter
  • 4 endiver, gärna både vita och röda
  • 4 färska fikon
  • 2 apelsiner
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 100 g ädelost

Julig ädelostsallad

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Fikon, nötter, ädelost... Supergott!

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta valnötterna gyllene i torr het stekpanna. (Eller värm ugnen till 175°. Bred ut nötterna på en plåt och rosta gyllene mitt i ugnen.)
  2. Skär loss bladen på endivesalladen och skölj dem i kallt vatten. Klyfta fikonen. Skär bort skalet från apelsinerna så att det vita är helt borta. Skär sedan i skivor.
  3. Pressa ut 2 msk apelsinsaft från skalresterna eller krama saften ur någon av apelsinskivorna. Rör ihop med olivolja och vitvinsvinäger till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  4. Varva endiveblad, apelsinskivor och fikon på ett fat. Smula över ädelost och toppa med nötter. Ringla över dressingen innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2016-12-24

Julbordets höjdpunkt!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Färskostbollar med nötter och torkad frukt

(29)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

(1)

Trifle med aprikos och passion

(3)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(3)

Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor

(1)

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(21)

Rulltårta med banan och passionsfrukt

(5)

Sötpotatischips med päron, ädelost och timjan

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies