
Julgröt
Betyg (1-5):
Klassisk julgröt, god att äta med mjölk, socker och kanel. Låt gröten puttra på spisen medan du har tid för annat. Väntan är väl värt besväret!
Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1.5 dl grötris
- 3 dl vatten
- 0.5 msk margarin eller smör
- 6.5 dl mjölk
- 1 kanelstång
- 1 tsk socker efter smak
- 0.5 tsk salt
- Till servering:
- 0.5 liter mjölk
- 2 msk socker
- 1 msk kanel
Gör så här
- Mät upp ris, vatten, margarin och salt i en rymlig gryta. Koka under lock på svag värme cirka 10 minuter.
- Tillsätt mjölken, den större mängden om gröten ska svälla ovanpå spisen, gärna också en kanelstång. Rör om.
- Koka upp på nytt, passa så att det inte kokar över. Låt sedan gröten svälla under lock på mycket svag värme och utan omrörning cirka 40 minuter ovanpå spisen eller i 100º ugnsvärme cirka 1 timme.
- Är gröten för tunn, koka den några minuter utan lock. Är den för tjock, späd med lite mjölk och rör om.
- Smaksätt eventuellt med lite socker.
Servering
Servera med mjölk, socker och kanel.
Julgröt
Betyg (1-5):
Klassisk julgröt, god att äta med mjölk, socker och kanel. Låt gröten puttra på spisen medan du har tid för annat. Väntan är väl värt besväret!
Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Mät upp ris, vatten, margarin och salt i en rymlig gryta. Koka under lock på svag värme cirka 10 minuter.
- Tillsätt mjölken, den större mängden om gröten ska svälla ovanpå spisen, gärna också en kanelstång. Rör om.
- Koka upp på nytt, passa så att det inte kokar över. Låt sedan gröten svälla under lock på mycket svag värme och utan omrörning cirka 40 minuter ovanpå spisen eller i 100º ugnsvärme cirka 1 timme.
- Är gröten för tunn, koka den några minuter utan lock. Är den för tjock, späd med lite mjölk och rör om.
- Smaksätt eventuellt med lite socker.
Servering
Servera med mjölk, socker och kanel.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!