Julglaserade ribs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (6 betyg)

Smakrika ribs med en perfekt kombo av asien och sverige som hela familjen älskar.

Tillagningstid: 15 min + 1 timme
Ugnstemperatur:150º-225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg Tunna revbenspjäll
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 msk salt
  • 0.5 msk strösocker
  • Glaze
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl ljus sirap eller flytande honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 röd chili, finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150˚. Blanda ihop de torra kryddorna och gnid in runt hela köttbiten. Lägg ribsen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen 1 timme.
  2. Blanda alla ingredienser till glazen i en kastrull och låt småputtra ca 20 min, till något tjockare konsistens. Pensla eller skeda glazen på båda sidor av ribsen och tillaga ca 15 min till, på 225˚.

Tips

Gott att servera med Julens coleslaw, recept hittar du här på Coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatissallad med kapris och bacon

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1.2 kg Tunna revbenspjäll
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 msk salt
  • 0.5 msk strösocker
  • Glaze
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl ljus sirap eller flytande honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 röd chili, finhackad

Julglaserade ribs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (6 betyg)

Smakrika ribs med en perfekt kombo av asien och sverige som hela familjen älskar.

Tillagningstid: 15 min + 1 timme
Ugnstemperatur:150º-225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150˚. Blanda ihop de torra kryddorna och gnid in runt hela köttbiten. Lägg ribsen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen 1 timme.
  2. Blanda alla ingredienser till glazen i en kastrull och låt småputtra ca 20 min, till något tjockare konsistens. Pensla eller skeda glazen på båda sidor av ribsen och tillaga ca 15 min till, på 225˚.

Tips

Gott att servera med Julens coleslaw, recept hittar du här på Coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatissallad med kapris och bacon

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Hamburgare med bostondressing

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)