Julens godaste pastej

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
6 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 450 g kycklinglever
  • 140 g strimlad bacon
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk smör
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl grädde
  • 0.5 dl portvin
  • 5 ansjovisfiléer
  • 1 msk grönpeppar
  • Aprikoschutney med chili:
  • 2 dl torkade aprikoser
  • 1 rödlök
  • 0.5 röd chili
  • 1.5 dl glögg
  • 2 msk vinäger

Gör så här

  1. Stek kycklinglever, bacon, lök, vitlök och timjan i smör ca 10 min, levern måste bli helt genomstekt.
  2. Lägg allt i en matberedare och tillsätt resten av ingredienserna. Mixa till slät konsistens. Förvara i kyl i en burk med lock.

Aprikoschutney med chili

  1. Strimla aprikoser, lök och chili. Lägg det i en kastrull och tillsätt glögg och vinäger. Koka upp och låt sjuda ca 15 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena Lang

2013-12-17

Brukar varje år göra en pastej lik den här. I år skall jag göra denna med grönpeppar i.

Liknande recept

Leverpastej

(5)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Tre påsksnittar

(26)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Köttbullar med ansjovis och västerbottensost

(17)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Laxpuck med gurktagliatelle

(13)

Lax- och prosciuttosallad

(4)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 450 g kycklinglever
  • 140 g strimlad bacon
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk smör
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl grädde
  • 0.5 dl portvin
  • 5 ansjovisfiléer
  • 1 msk grönpeppar
  • Aprikoschutney med chili:
  • 2 dl torkade aprikoser
  • 1 rödlök
  • 0.5 röd chili
  • 1.5 dl glögg
  • 2 msk vinäger

Julens godaste pastej

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
6 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kycklinglever, bacon, lök, vitlök och timjan i smör ca 10 min, levern måste bli helt genomstekt.
  2. Lägg allt i en matberedare och tillsätt resten av ingredienserna. Mixa till slät konsistens. Förvara i kyl i en burk med lock.

Aprikoschutney med chili

  1. Strimla aprikoser, lök och chili. Lägg det i en kastrull och tillsätt glögg och vinäger. Koka upp och låt sjuda ca 15 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena Lang

2013-12-17

Brukar varje år göra en pastej lik den här. I år skall jag göra denna med grönpeppar i.

Liknande recept

Leverpastej

(5)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Tre påsksnittar

(26)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Köttbullar med ansjovis och västerbottensost

(17)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Laxpuck med gurktagliatelle

(13)

Lax- och prosciuttosallad

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies