Laxpuck med gurktagliatelle
  • Tid 15 min

Laxpuck med gurktagliatelle

3.31 (13 betyg)

Gott, snyggt och fantasifullt. När du lyckas med den här förrätten kommer du garanterat kamma hem stilpoäng.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

8 st
  • 125 g färskost med pepparrotssmak, t ex Cantadou
  • 2 msk mjölk
  • 80 g skivad, hackadrökt älg- eller renstek
  • 200 g skivad rökt lax
Gurktagliatelle:
  • 1 liten gurka, hyvlad i smala remsor
  • 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 2 tsk socker
  • 2 krm salt
  • 2 msk hackade blandade örtkryddor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ut osten med mjölken och blanda med köttet. Forma blandningen till 8 bollar. Slå in varje boll i en skiva lax. Lägg skarven ner och platta till lite, det ska se ut som en liten rosa puck.

  2. 2

    Blanda alla ingredienser till gurktagliatellen. (Gurkan hyvlas lättast med osthyvel eller potatisskalare.) Låt stå i kylen och mogna i smak.

  3. 3

    Servera laxpucken med den marinerade gurkan som för- eller bufférätt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar