Jordnötsfudge

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.13 (15 betyg)

Smakrika och ljuvligt mör och god jordnötsfudge, ett perfekt avslut på julmiddagen. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 10 min + tid att stelna
25 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 350 g florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 150 g smör, i bitar
  • 1 dl vispgrädde
  • 350 g jordnötssmör, gärna crunchy

Gör så här

  1. Klä en form, 10 cm x 20 cm, med bakplåtspapper. Blanda siktat florsocker med vaniljpulver.
  2. Värm smör, grädde och jordnötssmör i en kastrull på medelvärme under omrörning tills det blir en jämn smet och första bubblan syns. Ta kastrullen av värmen och rör kraftigt ner florsockret.
  3. Häll fudgemassan i formen och bred ut ordentligt i hörnen. Täck med ett bakplåtspapper och tryck till så att det blir en jämn yta. Låt kallna. Ställ i kylskåp att stelna helt 2–3 timmar. Skär i bitar och förvara i tätslutande burk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Emma! Absolut, de går bra att frysa in.

Emma

2019-12-23

Kan man frysa in dem när de är färdiga?

Camilla

2019-12-22

En nödvändighet för alla jordnötsälskare! Smälter i munnen. Drog över lite flingsalt och kommer ha hackade jordnötter på nästa gång. 😋

Liknande recept

Spara recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Plommonkaka med hasselnötter

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Glutenfri tårta

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Nötiga marshmallows

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kladdkaka med dadlar

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Arrakspraliner

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Chokladbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(2)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 350 g florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 150 g smör, i bitar
  • 1 dl vispgrädde
  • 350 g jordnötssmör, gärna crunchy

Jordnötsfudge

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.13 (15 betyg)

Smakrika och ljuvligt mör och god jordnötsfudge, ett perfekt avslut på julmiddagen. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 10 min + tid att stelna
25 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klä en form, 10 cm x 20 cm, med bakplåtspapper. Blanda siktat florsocker med vaniljpulver.
  2. Värm smör, grädde och jordnötssmör i en kastrull på medelvärme under omrörning tills det blir en jämn smet och första bubblan syns. Ta kastrullen av värmen och rör kraftigt ner florsockret.
  3. Häll fudgemassan i formen och bred ut ordentligt i hörnen. Täck med ett bakplåtspapper och tryck till så att det blir en jämn yta. Låt kallna. Ställ i kylskåp att stelna helt 2–3 timmar. Skär i bitar och förvara i tätslutande burk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Emma! Absolut, de går bra att frysa in.

Emma

2019-12-23

Kan man frysa in dem när de är färdiga?

Camilla

2019-12-22

En nödvändighet för alla jordnötsälskare! Smälter i munnen. Drog över lite flingsalt och kommer ha hackade jordnötter på nästa gång. 😋

Liknande recept

Spara recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Plommonkaka med hasselnötter

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Glutenfri tårta

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Nötiga marshmallows

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kladdkaka med dadlar

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Arrakspraliner

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Chokladbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(2)