
Jordgubbssallad med varmrökt lax
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 dl vit balsamvinäger
- 1 msk honung
- 2 msk olivolja
- 1 fint strimlat fänkål
- 1 fint strimlad rödlök
- 70 g machésallad, sköljd och torkad
- 250 g skivade jordgubbar
- 500 g varmrökt lax
- nymalen svartpeppar (efter smak)
- 0.5 dl plockad färsk mynta
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Koka vinägern i en kastrull tills ungefär hälften återstår. Ta den från värmen och rör i honung, olivolja och salt.
- Lägg fänkål och lök i kastrullen och rör om. Låt stå och dra minst 10 minuter. Pressa gärna grönsakerna i vinägretten med en sked så att de mjuknar lite och vätskan går in.
- Lägg sallad på ett stort fat eller tallrikar. Fördela fänkål och lök (med dressingen) på salladen, strö över jordgubbarna. Skär eller dela laxen i mindre bitar och lägg på. Avsluta med svartpeppar och myntablad.
Liknande recept
Jordgubbssallad med varmrökt lax
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka vinägern i en kastrull tills ungefär hälften återstår. Ta den från värmen och rör i honung, olivolja och salt.
- Lägg fänkål och lök i kastrullen och rör om. Låt stå och dra minst 10 minuter. Pressa gärna grönsakerna i vinägretten med en sked så att de mjuknar lite och vätskan går in.
- Lägg sallad på ett stort fat eller tallrikar. Fördela fänkål och lök (med dressingen) på salladen, strö över jordgubbarna. Skär eller dela laxen i mindre bitar och lägg på. Avsluta med svartpeppar och myntablad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-08-13
På min tid så förtärde vi kött och snask separat.
2014-06-18
toppen vår favorit
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Bengt Torvald
2015-08-13
På min tid så förtärde vi kött och snask separat.
christina
2014-06-18
toppen vår favorit