Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg (1-5):
3.55 (83 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 fint strimlat fänkål
  • 1 fint strimlad rödlök
  • 70 g machésallad, sköljd och torkad
  • 250 g skivade jordgubbar
  • 500 g varmrökt lax
  • nymalen svartpeppar (efter smak)
  • 0.5 dl plockad färsk mynta
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka vinägern i en kastrull tills ungefär hälften återstår. Ta den från värmen och rör i honung, olivolja och salt.
  2. Lägg fänkål och lök i kastrullen och rör om. Låt stå och dra minst 10 minuter. Pressa gärna grönsakerna i vinägretten med en sked så att de mjuknar lite och vätskan går in.
  3. Lägg sallad på ett stort fat eller tallrikar. Fördela fänkål och lök (med dressingen) på salladen, strö över jordgubbarna. Skär eller dela laxen i mindre bitar och lägg på. Avsluta med svartpeppar och myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bengt Torvald

2015-08-13

På min tid så förtärde vi kött och snask separat.

christina

2014-06-18

toppen vår favorit

Liknande recept

Gravad lax

(21)

Tonfiskspett

(10)

Fiskpaté

(21)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Senapssill och lingonsill

(17)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(22)

Rödbetsgravad lax

(20)

Inkokt lax

(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 fint strimlat fänkål
  • 1 fint strimlad rödlök
  • 70 g machésallad, sköljd och torkad
  • 250 g skivade jordgubbar
  • 500 g varmrökt lax
  • nymalen svartpeppar (efter smak)
  • 0.5 dl plockad färsk mynta
  • 0.5 tsk salt

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg (1-5):
3.55 (83 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka vinägern i en kastrull tills ungefär hälften återstår. Ta den från värmen och rör i honung, olivolja och salt.
  2. Lägg fänkål och lök i kastrullen och rör om. Låt stå och dra minst 10 minuter. Pressa gärna grönsakerna i vinägretten med en sked så att de mjuknar lite och vätskan går in.
  3. Lägg sallad på ett stort fat eller tallrikar. Fördela fänkål och lök (med dressingen) på salladen, strö över jordgubbarna. Skär eller dela laxen i mindre bitar och lägg på. Avsluta med svartpeppar och myntablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bengt Torvald

2015-08-13

På min tid så förtärde vi kött och snask separat.

christina

2014-06-18

toppen vår favorit

Liknande recept

Gravad lax

(21)

Tonfiskspett

(10)

Fiskpaté

(21)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Senapssill och lingonsill

(17)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(22)

Rödbetsgravad lax

(20)

Inkokt lax

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies