Jordgubbsflan

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Recept av Lena Söderström och foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 50 min + tid att kallna
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g kylskåpskallt smör, tärnat
  • 1 msk strösocker
  • 1 kylskåpskallt ägg
  • Vaniljkräm
  • 2.5 msk maizena
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1.5 dl mjölk
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 msk florsocker
  • Topping
  • 1 liter jordgubbar, delade

Gör så här

  1. Lägg mjöl, smör och socker i en matberedare med knivblad. Mixa tills det blir en smulig massa. Tillsätt ägget och kör maskinen tills det bildas en degboll.
  2. Tryck ut degen i en form med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter. Låt stå i frys ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda flanen i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kallna.
  3. Rör ut Maizena, socker och vaniljpulver med hälften av mjölken i en non-stick-kastrull. Rör i resterande mjölk och 1 1/2 dl grädde. Sätt på låg/medelvärme och tillsätt äggulorna.
  4. Vispa konstant tills krämen tjocknat. Häll direkt över i en värmetålig skål att kallna. Vispa 2 dl grädde fast och vänd ihop med vaniljkrämen. Fördela krämen i flanen och toppa med jordgubbar. Pudra över florsocker.

Tips

Vinn tid med köpt vaniljvisp, eller blanda färdig vaniljsås med vispad grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Glutenfria våfflor

(11)

Nötmarängtårta

(47)

Min godaste rabarberpaj

(27)

Chokladcupcakes med nutellatopping

(49)

Nutella-kladdkaka

(46)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Petis choux-semlor med hallongrädde

(7)

Saras påsktårta

(177)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g kylskåpskallt smör, tärnat
  • 1 msk strösocker
  • 1 kylskåpskallt ägg
  • Vaniljkräm
  • 2.5 msk maizena
  • 3 msk strösocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1.5 dl mjölk
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 msk florsocker
  • Topping
  • 1 liter jordgubbar, delade

Jordgubbsflan

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Recept av Lena Söderström och foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 50 min + tid att kallna
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg mjöl, smör och socker i en matberedare med knivblad. Mixa tills det blir en smulig massa. Tillsätt ägget och kör maskinen tills det bildas en degboll.
  2. Tryck ut degen i en form med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter. Låt stå i frys ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda flanen i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kallna.
  3. Rör ut Maizena, socker och vaniljpulver med hälften av mjölken i en non-stick-kastrull. Rör i resterande mjölk och 1 1/2 dl grädde. Sätt på låg/medelvärme och tillsätt äggulorna.
  4. Vispa konstant tills krämen tjocknat. Häll direkt över i en värmetålig skål att kallna. Vispa 2 dl grädde fast och vänd ihop med vaniljkrämen. Fördela krämen i flanen och toppa med jordgubbar. Pudra över florsocker.

Tips

Vinn tid med köpt vaniljvisp, eller blanda färdig vaniljsås med vispad grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Glutenfria våfflor

(11)

Nötmarängtårta

(47)

Min godaste rabarberpaj

(27)

Chokladcupcakes med nutellatopping

(49)

Nutella-kladdkaka

(46)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Petis choux-semlor med hallongrädde

(7)

Saras påsktårta

(177)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies