Jordgubbscheesecake i glas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.71 (14 betyg)

Crunchig mandelmassa på krämig jordgubbsfärskost. Så gott med cheesecake i glas.

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter jordgubbar (färska eller frysta)
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g cream cheese
  • 1 dl florsocker
  • Topping
  • 100 g mandelmassa
  • 1 lime, finrivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan grovt över en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 5 min. Låt svalna. Skiva färska jordgubbar/tina frysta. Koka dem mosiga med socker utan lock, ca 10 min. Låt svalna.
  2. Vispa grädde, cream cheese och florsocker fluffigt och blanda med limeskal (det gröna). Varva jordgubbssås och gräddblandning i åtta glas och toppa med mandelmassa och finrivet limeskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-05-25

Använde jordgubbarna färska som de var, supergott!

Liknande recept

Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Mocca-semifreddo med björnbär

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 liter jordgubbar (färska eller frysta)
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g cream cheese
  • 1 dl florsocker
  • Topping
  • 100 g mandelmassa
  • 1 lime, finrivet skal

Jordgubbscheesecake i glas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.71 (14 betyg)

Crunchig mandelmassa på krämig jordgubbsfärskost. Så gott med cheesecake i glas.

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan grovt över en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 5 min. Låt svalna. Skiva färska jordgubbar/tina frysta. Koka dem mosiga med socker utan lock, ca 10 min. Låt svalna.
  2. Vispa grädde, cream cheese och florsocker fluffigt och blanda med limeskal (det gröna). Varva jordgubbssås och gräddblandning i åtta glas och toppa med mandelmassa och finrivet limeskal.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-05-25

Använde jordgubbarna färska som de var, supergott!

Liknande recept

Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Mocca-semifreddo med björnbär

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)