Jordgubbar med kolasås och färskostglass

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Om du gillar smaken av amerikansk cheesecake är det här en höjdare. Recept av Mathias Dahlgren

Tillagningstid: 35 min + tid att frysa/rinna av
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 1 liter färska jordgubbar eller 450 g frysta, tinade
  • 50 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 lime, finrivet skal till servering
  • Färskostglass
  • 3 dl gräddfil (som fått rinna av i kyl i ett kaffefiler 12 tim)
  • 200 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Färskostglass: Vispa alla ingredienser till glassen med en elvisp till en slät massa. Häll upp i en plastbunke och ställ in i frysen.
  2. Rör om i glassen cirka var 40:e minut under ca 3 timmar. Låt sedan frysa 1–2 timmar. (Funkar bra att göra i glassmaskin, följ bara anvisningen till maskinen.)
  3. Rensa jordgubbarna. Smält smör och socker i en stekpanna tills det blir gyllene (gör inget om den grynar sig). Häll i grädden och koka ihop till en kolasås.
  4. Häll i grädden och koka ihop till en kolasås. Vänd ner jordgubbarna i såsen och servera när gubbarna är varma på ytan men inte genomlagade.
  5. Fördela jordgubbar i skålar och skopa upp/skär glass och fördela i skålarna. Riv över limeskal och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Saffransvåfflor med hallon och grädde - Coop

(1)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber - Coop

(1)

Yoghurtbunke - Coop

(16)

Melonbägare med lemon curd-visp - Coop

(12)

Mangobowl med kokos - Coop

(6)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 1 liter färska jordgubbar eller 450 g frysta, tinade
  • 50 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 lime, finrivet skal till servering
  • Färskostglass
  • 3 dl gräddfil (som fått rinna av i kyl i ett kaffefiler 12 tim)
  • 200 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde

Jordgubbar med kolasås och färskostglass

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Om du gillar smaken av amerikansk cheesecake är det här en höjdare. Recept av Mathias Dahlgren

Tillagningstid: 35 min + tid att frysa/rinna av
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Färskostglass: Vispa alla ingredienser till glassen med en elvisp till en slät massa. Häll upp i en plastbunke och ställ in i frysen.
  2. Rör om i glassen cirka var 40:e minut under ca 3 timmar. Låt sedan frysa 1–2 timmar. (Funkar bra att göra i glassmaskin, följ bara anvisningen till maskinen.)
  3. Rensa jordgubbarna. Smält smör och socker i en stekpanna tills det blir gyllene (gör inget om den grynar sig). Häll i grädden och koka ihop till en kolasås.
  4. Häll i grädden och koka ihop till en kolasås. Vänd ner jordgubbarna i såsen och servera när gubbarna är varma på ytan men inte genomlagade.
  5. Fördela jordgubbar i skålar och skopa upp/skär glass och fördela i skålarna. Riv över limeskal och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Saffransvåfflor med hallon och grädde - Coop

(1)

Rulltårta med kardemumma, jordgubbar och rabarber - Coop

(1)

Yoghurtbunke - Coop

(16)

Melonbägare med lemon curd-visp - Coop

(12)

Mangobowl med kokos - Coop

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies