Jordgubbar med kolasås och färskostglass

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Om du gillar smaken av amerikansk cheesecake är det här en höjdare. Recept av Mathias Dahlgren

Tillagningstid: 35 min + tid att frysa/rinna av
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 liter färska jordgubbar eller 450 g frysta, tinade
  • 50 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 lime, finrivet skal till servering
  • Färskostglass
  • 3 dl gräddfil (som fått rinna av i kyl i ett kaffefiler 12 tim)
  • 200 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Färskostglass: Vispa alla ingredienser till glassen med en elvisp till en slät massa. Häll upp i en plastbunke och ställ in i frysen.
  2. Rör om i glassen cirka var 40:e minut under ca 3 timmar. Låt sedan frysa 1–2 timmar. (Funkar bra att göra i glassmaskin, följ bara anvisningen till maskinen.)
  3. Rensa jordgubbarna. Smält smör och socker i en stekpanna tills det blir gyllene (gör inget om den grynar sig). Häll i grädden och koka ihop till en kolasås.
  4. Häll i grädden och koka ihop till en kolasås. Vänd ner jordgubbarna i såsen och servera när gubbarna är varma på ytan men inte genomlagade.
  5. Fördela jordgubbar i skålar och skopa upp/skär glass och fördela i skålarna. Riv över limeskal och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Salt karamellparfait med marinerade bär

(19)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(27)

Mango- och jordgubbsslush

(4)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 liter färska jordgubbar eller 450 g frysta, tinade
  • 50 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 lime, finrivet skal till servering
  • Färskostglass
  • 3 dl gräddfil (som fått rinna av i kyl i ett kaffefiler 12 tim)
  • 200 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde

Jordgubbar med kolasås och färskostglass

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Om du gillar smaken av amerikansk cheesecake är det här en höjdare. Recept av Mathias Dahlgren

Tillagningstid: 35 min + tid att frysa/rinna av
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Färskostglass: Vispa alla ingredienser till glassen med en elvisp till en slät massa. Häll upp i en plastbunke och ställ in i frysen.
  2. Rör om i glassen cirka var 40:e minut under ca 3 timmar. Låt sedan frysa 1–2 timmar. (Funkar bra att göra i glassmaskin, följ bara anvisningen till maskinen.)
  3. Rensa jordgubbarna. Smält smör och socker i en stekpanna tills det blir gyllene (gör inget om den grynar sig). Häll i grädden och koka ihop till en kolasås.
  4. Häll i grädden och koka ihop till en kolasås. Vänd ner jordgubbarna i såsen och servera när gubbarna är varma på ytan men inte genomlagade.
  5. Fördela jordgubbar i skålar och skopa upp/skär glass och fördela i skålarna. Riv över limeskal och servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Salt karamellparfait med marinerade bär

(19)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(27)

Mango- och jordgubbsslush

(4)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(67)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(53)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies