Jordärtskocksraggisar med grönkål och lingon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (5 betyg)

Så gott med frasiga raggmunkar på jordärtskockor och med den krämiga salladen till. Recept av Ulrika Brydling

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 500 g potatis
  • 400 g jordärtskockor
  • 2 gula lökar
  • smör och rapsolja, till stekning
  • Rörda lingon
  • 4 dl frysta lingon
  • 1 äpple
  • 1 msk strösocker
  • Nobissallad med grönkål
  • 1 ägg
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt
  • 100 g färsk grönkål
  • 1 äpple

Gör så här

  1. Blanda lite av mjölken med mjölet till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt och vispa ihop lätt.
  2. Skala och riv potatis, jordärtskockor och lök. Pressa ut så mycket saft som möjligt. Vänd ner rivet i smeten.
  3. Grädda raggmunkarna gyllene i smör och olja. Blanda lingonen med socker och fint tärnat äpple tills sockret smält.

Nobissallad:

  1. Koka ägget 2 min, så det fortfarande är rinnigt. Skrapa ner ägget i en bunke och tillsätt vinäger och senap. Häll i oljan i en tunn stråle under konstant vispning tills det blir en tjock dressing. Smaka av med vitlök och salt.
  2. Strimla grönkålen och skär äpplet i tunna klyftor. Blanda med lite dressing och servera till raggmunkarna och lingonen.

Tips

Nobisdressingen är jättegod och det som blir över kan serveras till sallad senare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-05-25

Hej Ida. Äggen hade fallit bort ur ingredienslistan men vi har fixat till det nu. Det ska vara 2 ägg i smeten. Mvh Maja (redaktör)

Ida

2020-05-19

Blir förvirrad. I ingredienslistan står det inte att det ska vara ägg i raggmunken men i gör så här finns det ägg. Vilket ska det vara?

Lars Gunnar

2020-03-24

Hejsan ! Supergoda men saltade lite :-) /L-G

Liknande recept

Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Kall rödbetssoppa med ägg och örtkryddor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Klassisk rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(7)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 500 g potatis
  • 400 g jordärtskockor
  • 2 gula lökar
  • smör och rapsolja, till stekning
  • Rörda lingon
  • 4 dl frysta lingon
  • 1 äpple
  • 1 msk strösocker
  • Nobissallad med grönkål
  • 1 ägg
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt
  • 100 g färsk grönkål
  • 1 äpple

Jordärtskocksraggisar med grönkål och lingon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.2 (5 betyg)

Så gott med frasiga raggmunkar på jordärtskockor och med den krämiga salladen till. Recept av Ulrika Brydling

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda lite av mjölken med mjölet till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt och vispa ihop lätt.
  2. Skala och riv potatis, jordärtskockor och lök. Pressa ut så mycket saft som möjligt. Vänd ner rivet i smeten.
  3. Grädda raggmunkarna gyllene i smör och olja. Blanda lingonen med socker och fint tärnat äpple tills sockret smält.

Nobissallad:

  1. Koka ägget 2 min, så det fortfarande är rinnigt. Skrapa ner ägget i en bunke och tillsätt vinäger och senap. Häll i oljan i en tunn stråle under konstant vispning tills det blir en tjock dressing. Smaka av med vitlök och salt.
  2. Strimla grönkålen och skär äpplet i tunna klyftor. Blanda med lite dressing och servera till raggmunkarna och lingonen.

Tips

Nobisdressingen är jättegod och det som blir över kan serveras till sallad senare.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-05-25

Hej Ida. Äggen hade fallit bort ur ingredienslistan men vi har fixat till det nu. Det ska vara 2 ägg i smeten. Mvh Maja (redaktör)

Ida

2020-05-19

Blir förvirrad. I ingredienslistan står det inte att det ska vara ägg i raggmunken men i gör så här finns det ägg. Vilket ska det vara?

Lars Gunnar

2020-03-24

Hejsan ! Supergoda men saltade lite :-) /L-G

Liknande recept

Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Kall rödbetssoppa med ägg och örtkryddor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Klassisk rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(40)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(7)