Jerk chicken

Betyg (1-5):
2.77 (13 betyg)

Marinerad ugnsstekt kyckling med smak av muskot, chili och paprika. Servera den med ris blandat med haricots verts, kidneybönor och lök.

Tillagningstid: 1 timme + tid i kyl
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 1 kyckling
  • Marinad:
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 msk kryddpeppar
  • 3 schalottenlökar
  • 1 msk chilipulver
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk olja
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk råsocker
  • Grönsaksris:
  • 4 dl vildrismix eller långkornigt ris
  • 100 g haricots verts
  • 2 halverade knipplökar
  • 400 g kidneybönor på burk
  • 2 lime, pressad saft av en, 1 i klyftor
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 krm malen svartpeppar

Gör så här

  1. Kör alla ingredienser till marinaden släta i mixer. Lägg kycklingen på mage på skärbrädan. Skär eller klipp upp kycklingen på båda sidor av ryggraden, släng ryggraden.
  2. Vänd kycklingen och tryck ut den platt. Använd båda händerna och tryck till ordentligt. Gnid in marinaden både på över- och undersidan av kycklingen. Täck med plast och ställ kallt, gärna över natten.
  3. Lägg kycklingen på ett galler med en långpanna under. Stek i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Lägg knipplöken bredvid kycklingen och stek med de sista 5-10 minuterna.
  4. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen. Koka haricots verts 1 minut. Blanda riset med knipplök, haricots verts och kidneybönor. Pressa hälften av limen och olja över, salta och peppra. Dela upp kycklingen i portionsbitar.
  5. De flesta sojor är glutenfria. Det finns dock ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Servering

Servera med limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingvar

2018-01-17

Tillagningstid = 1 tim + tid i kyl. Vadå kyl? Varför göra marinad om man inte marinerar? Det verkar saknas ett moment under "Gör så här"! Det räcker nog att gnida in kycklingen med marinaden utan att låta den ligga i kylen någon tid.

Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Risfyllda grönsaker

(0)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Fish tacos deluxe

(32)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 kyckling
  • Marinad:
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 msk kryddpeppar
  • 3 schalottenlökar
  • 1 msk chilipulver
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk olja
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk råsocker
  • Grönsaksris:
  • 4 dl vildrismix eller långkornigt ris
  • 100 g haricots verts
  • 2 halverade knipplökar
  • 400 g kidneybönor på burk
  • 2 lime, pressad saft av en, 1 i klyftor
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 krm malen svartpeppar

Jerk chicken

Betyg (1-5):
2.77 (13 betyg)

Marinerad ugnsstekt kyckling med smak av muskot, chili och paprika. Servera den med ris blandat med haricots verts, kidneybönor och lök.

Tillagningstid: 1 timme + tid i kyl
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör alla ingredienser till marinaden släta i mixer. Lägg kycklingen på mage på skärbrädan. Skär eller klipp upp kycklingen på båda sidor av ryggraden, släng ryggraden.
  2. Vänd kycklingen och tryck ut den platt. Använd båda händerna och tryck till ordentligt. Gnid in marinaden både på över- och undersidan av kycklingen. Täck med plast och ställ kallt, gärna över natten.
  3. Lägg kycklingen på ett galler med en långpanna under. Stek i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Lägg knipplöken bredvid kycklingen och stek med de sista 5-10 minuterna.
  4. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen. Koka haricots verts 1 minut. Blanda riset med knipplök, haricots verts och kidneybönor. Pressa hälften av limen och olja över, salta och peppra. Dela upp kycklingen i portionsbitar.
  5. De flesta sojor är glutenfria. Det finns dock ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Servering

Servera med limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingvar

2018-01-17

Tillagningstid = 1 tim + tid i kyl. Vadå kyl? Varför göra marinad om man inte marinerar? Det verkar saknas ett moment under "Gör så här"! Det räcker nog att gnida in kycklingen med marinaden utan att låta den ligga i kylen någon tid.

Liknande recept

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Risfyllda grönsaker

(0)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Fish tacos deluxe

(32)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies