Jerk chicken

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Marinerad ugnsstekt kyckling med smak av muskot, chili och paprika. Servera den med ris blandat med haricots verts, kidneybönor och lök.

Tillagningstid: 1 timme + tid i kyl
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kyckling
  • Marinad:
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 msk kryddpeppar
  • 3 schalottenlökar
  • 1 msk chilipulver
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk olja
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk råsocker
  • Grönsaksris:
  • 4 dl vildrismix eller långkornigt ris
  • 100 g haricots verts
  • 2 halverade knipplökar
  • 400 g kidneybönor på burk
  • 2 lime, pressad saft av en, 1 i klyftor
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 krm malen svartpeppar

Gör så här

  1. Kör alla ingredienser till marinaden släta i mixer. Lägg kycklingen på mage på skärbrädan. Skär eller klipp upp kycklingen på båda sidor av ryggraden, släng ryggraden.
  2. Vänd kycklingen och tryck ut den platt. Använd båda händerna och tryck till ordentligt. Gnid in marinaden både på över- och undersidan av kycklingen. Täck med plast och ställ kallt, gärna över natten.
  3. Lägg kycklingen på ett galler med en långpanna under. Stek i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Lägg knipplöken bredvid kycklingen och stek med de sista 5-10 minuterna.
  4. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen. Koka haricots verts 1 minut. Blanda riset med knipplök, haricots verts och kidneybönor. Pressa hälften av limen och olja över, salta och peppra. Dela upp kycklingen i portionsbitar.
  5. De flesta sojor är glutenfria. Det finns dock ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Servering

Servera med limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingvar

2018-01-17

Tillagningstid = 1 tim + tid i kyl. Vadå kyl? Varför göra marinad om man inte marinerar? Det verkar saknas ett moment under "Gör så här"! Det räcker nog att gnida in kycklingen med marinaden utan att låta den ligga i kylen någon tid.

Liknande recept

Spara recept

Stekt kyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillade kycklingspett

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingfajitas

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kyckling- och mozzarellapizza

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

"Pulled" kyckling med fajitatillbehör

Betyg
Betyg
(6)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 kyckling
  • Marinad:
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 msk kryddpeppar
  • 3 schalottenlökar
  • 1 msk chilipulver
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk olja
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk råsocker
  • Grönsaksris:
  • 4 dl vildrismix eller långkornigt ris
  • 100 g haricots verts
  • 2 halverade knipplökar
  • 400 g kidneybönor på burk
  • 2 lime, pressad saft av en, 1 i klyftor
  • 0.5 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 0.5 krm malen svartpeppar

Jerk chicken

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Marinerad ugnsstekt kyckling med smak av muskot, chili och paprika. Servera den med ris blandat med haricots verts, kidneybönor och lök.

Tillagningstid: 1 timme + tid i kyl
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör alla ingredienser till marinaden släta i mixer. Lägg kycklingen på mage på skärbrädan. Skär eller klipp upp kycklingen på båda sidor av ryggraden, släng ryggraden.
  2. Vänd kycklingen och tryck ut den platt. Använd båda händerna och tryck till ordentligt. Gnid in marinaden både på över- och undersidan av kycklingen. Täck med plast och ställ kallt, gärna över natten.
  3. Lägg kycklingen på ett galler med en långpanna under. Stek i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Lägg knipplöken bredvid kycklingen och stek med de sista 5-10 minuterna.
  4. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen. Koka haricots verts 1 minut. Blanda riset med knipplök, haricots verts och kidneybönor. Pressa hälften av limen och olja över, salta och peppra. Dela upp kycklingen i portionsbitar.
  5. De flesta sojor är glutenfria. Det finns dock ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Servering

Servera med limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingvar

2018-01-17

Tillagningstid = 1 tim + tid i kyl. Vadå kyl? Varför göra marinad om man inte marinerar? Det verkar saknas ett moment under "Gör så här"! Det räcker nog att gnida in kycklingen med marinaden utan att låta den ligga i kylen någon tid.

Liknande recept

Spara recept

Stekt kyckling

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillade kycklingspett

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingfajitas

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Kyckling- och mozzarellapizza

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

"Pulled" kyckling med fajitatillbehör

Betyg
Betyg
(6)