Jazzig tomat- och sherrysill

Jazzig tomat- och sherrysill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Ett sillrecept från restaurang Jazzköket - därav namnet.

Tillagningstid: 20 min + 2 tim i kylen
6 bufféportioner
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 tsk råsocker
  • 2 msk sherry
  • 1 msk äppelcidervinäger

Gör så här

  1. Skölj sillfiléerna och skär i bitar.
  2. Stek lök och tomatpuré i olja 4 min, rör då och då.
  3. Lägg i cocktailtomater och låt puttra tills de faller sönder.
  4. Tillsätt socker, sherry och vinäger. Smaka av med nymalen svartpeppar. Låt blandningen kallna och vänd ner sillen. Låt sillen dra i kylen minst 2 tim.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jazzig tomat- och sherrysill
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 tsk råsocker
  • 2 msk sherry
  • 1 msk äppelcidervinäger

Jazzig tomat- och sherrysill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Ett sillrecept från restaurang Jazzköket - därav namnet.

Tillagningstid: 20 min + 2 tim i kylen
6 bufféportioner

Gör så här

  1. Skölj sillfiléerna och skär i bitar.
  2. Stek lök och tomatpuré i olja 4 min, rör då och då.
  3. Lägg i cocktailtomater och låt puttra tills de faller sönder.
  4. Tillsätt socker, sherry och vinäger. Smaka av med nymalen svartpeppar. Låt blandningen kallna och vänd ner sillen. Låt sillen dra i kylen minst 2 tim.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!