Japanskt långkok med nudlar

Japanskt långkok med nudlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(53)

Årets fräschaste långkok. Buljongen är ljuvligt god.

Tillagningstid: 2 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg högrev
  • 200 g märgben, eller annat ben av nöt
  • 1 msk olja
  • 1 klyftad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 40 g strimlad ingefära
  • 1 liter vatten
  • 2 dl japansk soja
  • 2 msk socker
  • Till servering:
  • 200 g risnudlar
  • 2 små pak choy alt spenat
  • 250 shiitakesvamp alt champinjoner
  • 180 böngroddar
  • 1 skivad urkärnad röd chili
  • 150 sojabönor (hittar du i frysdisken)
  • 2 kokta skivade gulbetor eller rödbetor
  • 4 strimlade salladslökar
  • 50 g strimlad ingefära

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med olja och bryn köttet (hela biten) runtom. Tillsätt resten av ingredienserna till grytan och låt sjuda under lock tills köttet faller isär, ca 2 tim.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj av dem i kallt vatten.

Till servering

  1. Vid servering, lägg ner svamp, ingefära och pak choi i buljongen för att mjukna något, ca 2 min. Lägg nudlarna i tallrikar och lossa bitar av köttet med en gaffel för att lägga ovanpå. Lägg de olika grönsakerna runt om och häll över den heta buljongen.

Tips

När du ska äta den här mustiga grytan kan både pinnar och sked komma till användning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



My

2018-09-29

Fem-poängare! Har lagat detta flera gånger förut med samma recept från den tryckta kokboken, men där används bara halva mängden kött? Detta receptet blev bättre! Jag lägger alltid till mer pak choi på slutet. Mums!

Cecilia

2015-10-09

Mycket god, fantastisk buljong. Min matkrånglande 5-åring älskade den! (Precis som de vuxna)

jenny

2014-02-03

Väldigt god buljong, åt den som soppa. Min 2.5åring gillade den också :)

Liknande recept

Spara recept

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Viltgryta med grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lammentrecôte med fyllda tomater

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kumminfläsk med vitkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lammstek med fetaost och spenat

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Moussaka utan potatis

Betyg
Betyg
(43)
Japanskt långkok med nudlar
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 kg högrev
  • 200 g märgben, eller annat ben av nöt
  • 1 msk olja
  • 1 klyftad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 40 g strimlad ingefära
  • 1 liter vatten
  • 2 dl japansk soja
  • 2 msk socker
  • Till servering:
  • 200 g risnudlar
  • 2 små pak choy alt spenat
  • 250 shiitakesvamp alt champinjoner
  • 180 böngroddar
  • 1 skivad urkärnad röd chili
  • 150 sojabönor (hittar du i frysdisken)
  • 2 kokta skivade gulbetor eller rödbetor
  • 4 strimlade salladslökar
  • 50 g strimlad ingefära

Japanskt långkok med nudlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(53)

Årets fräschaste långkok. Buljongen är ljuvligt god.

Tillagningstid: 2 timmar
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med olja och bryn köttet (hela biten) runtom. Tillsätt resten av ingredienserna till grytan och låt sjuda under lock tills köttet faller isär, ca 2 tim.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj av dem i kallt vatten.

Till servering

  1. Vid servering, lägg ner svamp, ingefära och pak choi i buljongen för att mjukna något, ca 2 min. Lägg nudlarna i tallrikar och lossa bitar av köttet med en gaffel för att lägga ovanpå. Lägg de olika grönsakerna runt om och häll över den heta buljongen.

Tips

När du ska äta den här mustiga grytan kan både pinnar och sked komma till användning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



My

2018-09-29

Fem-poängare! Har lagat detta flera gånger förut med samma recept från den tryckta kokboken, men där används bara halva mängden kött? Detta receptet blev bättre! Jag lägger alltid till mer pak choi på slutet. Mums!

Cecilia

2015-10-09

Mycket god, fantastisk buljong. Min matkrånglande 5-åring älskade den! (Precis som de vuxna)

jenny

2014-02-03

Väldigt god buljong, åt den som soppa. Min 2.5åring gillade den också :)

Liknande recept

Spara recept

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Viltgryta med grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lammentrecôte med fyllda tomater

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kumminfläsk med vitkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lammstek med fetaost och spenat

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Moussaka utan potatis

Betyg
Betyg
(43)