Japanskt långkok med nudlar
  • Tid 2 tim

Japanskt långkok med nudlar

4.24 (38 betyg)

Årets fräschaste långkok. Buljongen är ljuvligt god.

  • Tillagningstid 2 tim
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg högrev
  • 200 g märgben, eller annat ben av nöt
  • 1 msk olja
  • 1 klyftad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 40 g strimlad ingefära
  • 1 liter vatten
  • 2 dl japansk soja
  • 2 msk socker
Till servering:
  • 200 g risnudlar
  • 2 små pak choy alt spenat
  • 250 shiitakesvamp alt champinjoner
  • 180 böngroddar
  • 1 skivad urkärnad röd chili
  • 150 sojabönor (hittar du i frysdisken)
  • 2 kokta skivade gulbetor eller rödbetor
  • 4 strimlade salladslökar
  • 50 g strimlad ingefära
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp en gryta med olja och bryn köttet (hela biten) runtom. Tillsätt resten av ingredienserna till grytan och låt sjuda under lock tills köttet faller isär, ca 2 tim.

  2. 2

    Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj av dem i kallt vatten.

Till servering

  1. 1

    Vid servering, lägg ner svamp, ingefära och pak choi i buljongen för att mjukna något, ca 2 min. Lägg nudlarna i tallrikar och lossa bitar av köttet med en gaffel för att lägga ovanpå. Lägg de olika grönsakerna runt om och häll över den heta buljongen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
När du ska äta den här mustiga grytan kan både pinnar och sked komma till användning.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • My

    Fem-poängare! Har lagat detta flera gånger förut med samma recept från den tryckta kokboken, men där används bara halva mängden kött? Detta receptet blev bättre! Jag lägger alltid till mer pak choi på slutet. Mums!

  • Cecilia

    Mycket god, fantastisk buljong. Min matkrånglande 5-åring älskade den! (Precis som de vuxna)

  • jenny

    Väldigt god buljong, åt den som soppa. Min 2.5åring gillade den också :)