Janssons frestelse med brynt smör

Janssons frestelse med brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

När man trodde att Janssons inte kunde bli godare kom det här med brynt smör ...

Tillagningstid: 25 min + 50 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 3 gula lökar
  • 50 g smör
  • 100 g ansjovisfiléer med spad, hackade
  • 3 dl grädde
  • 0.5 dl ströbröd
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i stavar. Strimla lökarna. Hetta upp en stekpanna och bryn smöret. Häll upp i en skål men spara ca 1 msk i pannan. Bryn löken i smöret som är kvar.
  2. Varva potatis, salt, lök och ansjovis i en gratängform. Häll på grädden och strö över ströbrödet. Grädda mitt i ugnen ca 50 min.
  3. Värm det brynta smöret och ringla över. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Går bra att göra i förväg och förvara i kylskåp. Ringla över smöret vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Janssons frestelse grundrecept

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Janssons frestelse med lax

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Janssonpaj

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Vegansk Jansson

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vegetarisk Jansson

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krämig Janssons frestelse

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krämig ”jansson”

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Blomkåls- Jansson

Betyg
Betyg
(98)
Janssons frestelse med brynt smör
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg potatis
  • 3 gula lökar
  • 50 g smör
  • 100 g ansjovisfiléer med spad, hackade
  • 3 dl grädde
  • 0.5 dl ströbröd
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt

Janssons frestelse med brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

När man trodde att Janssons inte kunde bli godare kom det här med brynt smör ...

Tillagningstid: 25 min + 50 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i stavar. Strimla lökarna. Hetta upp en stekpanna och bryn smöret. Häll upp i en skål men spara ca 1 msk i pannan. Bryn löken i smöret som är kvar.
  2. Varva potatis, salt, lök och ansjovis i en gratängform. Häll på grädden och strö över ströbrödet. Grädda mitt i ugnen ca 50 min.
  3. Värm det brynta smöret och ringla över. Dra ett varv med pepparkvarnen.

Tips

Går bra att göra i förväg och förvara i kylskåp. Ringla över smöret vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Janssons frestelse grundrecept

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Janssons frestelse med lax

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Janssonpaj

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Vegansk Jansson

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Vegetarisk Jansson

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krämig Janssons frestelse

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krämig ”jansson”

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Blomkåls- Jansson

Betyg
Betyg
(98)