Italiensk tomatsås för pasta och pizza

Italiensk tomatsås för pasta och pizza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Det är skillnad på tomatsås och tomatsås! Här ett kok på riktiga tomater och färsk basilika.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg tomater
  • 3 msk olivolja
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 dl färsk basilika
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl riven parmesanost

Gör så här

  1. Snitta tomaterna och koka cirka 30 sekunder. Skala och grovhacka dem. Värm oljan i en vid kastrull.
  2. Fräs vitlök, chili och basilikablad ett par minuter under omrörning. Tillsätt tomatpurén, tomaterna och sockret.
  3. Koka blandningen cirka 25 minuter tills den har tjocknat något. Krydda med salt och peppar. Mixa eventuellt med mixerstav. Servera med nykokt, färsk pasta. Toppa med parmesan. Eller använd såsen till pizza.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegansk lasagne

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Italiensk tomatsås för pasta och pizza
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.2 kg tomater
  • 3 msk olivolja
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 dl färsk basilika
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl riven parmesanost

Italiensk tomatsås för pasta och pizza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Det är skillnad på tomatsås och tomatsås! Här ett kok på riktiga tomater och färsk basilika.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Snitta tomaterna och koka cirka 30 sekunder. Skala och grovhacka dem. Värm oljan i en vid kastrull.
  2. Fräs vitlök, chili och basilikablad ett par minuter under omrörning. Tillsätt tomatpurén, tomaterna och sockret.
  3. Koka blandningen cirka 25 minuter tills den har tjocknat något. Krydda med salt och peppar. Mixa eventuellt med mixerstav. Servera med nykokt, färsk pasta. Toppa med parmesan. Eller använd såsen till pizza.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vegansk lasagne

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)