Italiensk cheesecake toppad med färsk frukt
  • Tid 20 min

Italiensk cheesecake toppad med färsk frukt

5 (3 betyg)

Så enkel men så ljuvligt god är denna cheesecake. Recept av Luise Vindahl och David Frenkiel ur kokboken Green kitchen stories

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g jordgubbar
  • 2 nektarin eller 4 plommon
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 75 g sötmandel
  • 8 färska dadlar, urkärnade
  • 0.5 tsk flingsalt
  • färsk mynta, till garnering
  • ätbar blomma, till garnering
Mascarponekräm
  • 250 g mascarpone
  • 1 msk flytande honung
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula), och saft av 0,5 citron
  • 0.5 tsk vaniljpulver
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär frukten i mindre bitar och lägg i en skål. Ringla över honungen, tillsätt citronsaften och vänd runt. Låt ev marinera ca 10 min.

  2. 2

    Grovhacka mandel och dadlar. Vänd runt med salt och fördela i fyra serveringsglas.

Mascarponekräm:

  1. 1

    Blanda mascarponen med honung, citronskal, citronsaft och vaniljpulver. Fördela fyllningen i glasen och toppa med den marinerade frukten. Garnera med mynta och ev ätbara blommor.

Servering

Frysta jordgubbar går lika bra!
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar