Italiensk cheesecake toppad med färsk frukt

Betyg (1-5):
5 (4 betyg)

Så enkel men så ljuvligt god är denna cheesecake. Recept av Luise Vindahl och David Frenkiel ur kokboken Green kitchen stories

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 13 st
  • 150 g jordgubbar
  • 2 nektarin eller 4 plommon
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 75 g sötmandel
  • 8 färska dadlar, urkärnade
  • 0.5 tsk flingsalt
  • färsk mynta, till garnering
  • ätbar blomma, till garnering
  • Mascarponekräm
  • 250 g mascarpone
  • 1 msk flytande honung
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula), och saft av 0,5 citron
  • 0.5 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Skär frukten i mindre bitar och lägg i en skål. Ringla över honungen, tillsätt citronsaften och vänd runt. Låt ev marinera ca 10 min.
  2. Grovhacka mandel och dadlar. Vänd runt med salt och fördela i fyra serveringsglas.

Mascarponekräm:

  1. Blanda mascarponen med honung, citronskal, citronsaft och vaniljpulver. Fördela fyllningen i glasen och toppa med den marinerade frukten. Garnera med mynta och ev ätbara blommor.

Servering

Frysta jordgubbar går lika bra!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladcheesecake med citrus - Coop

(4)

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron - Coop

(21)

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar - Coop

(9)

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch - Coop

(25)

Trifle med aprikos och passion - Coop

(3)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås - Coop

(1)

Plommonpaj med cream cheese - Coop

(7)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck - Coop

(1)
13 st
  • Ingredienser 13 st
  • 150 g jordgubbar
  • 2 nektarin eller 4 plommon
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 75 g sötmandel
  • 8 färska dadlar, urkärnade
  • 0.5 tsk flingsalt
  • färsk mynta, till garnering
  • ätbar blomma, till garnering
  • Mascarponekräm
  • 250 g mascarpone
  • 1 msk flytande honung
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula), och saft av 0,5 citron
  • 0.5 tsk vaniljpulver

Italiensk cheesecake toppad med färsk frukt

Betyg (1-5):
5 (4 betyg)

Så enkel men så ljuvligt god är denna cheesecake. Recept av Luise Vindahl och David Frenkiel ur kokboken Green kitchen stories

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär frukten i mindre bitar och lägg i en skål. Ringla över honungen, tillsätt citronsaften och vänd runt. Låt ev marinera ca 10 min.
  2. Grovhacka mandel och dadlar. Vänd runt med salt och fördela i fyra serveringsglas.

Mascarponekräm:

  1. Blanda mascarponen med honung, citronskal, citronsaft och vaniljpulver. Fördela fyllningen i glasen och toppa med den marinerade frukten. Garnera med mynta och ev ätbara blommor.

Servering

Frysta jordgubbar går lika bra!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladcheesecake med citrus - Coop

(4)

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron - Coop

(21)

Citronkaka med cream cheesetopping och jordgubbar - Coop

(9)

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch - Coop

(25)

Trifle med aprikos och passion - Coop

(3)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås - Coop

(1)

Plommonpaj med cream cheese - Coop

(7)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies