Italiensk cheesecake toppad med färsk frukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (5 betyg)

Så enkel men så ljuvligt god är denna cheesecake. Recept av Luise Vindahl och David Frenkiel ur kokboken Green kitchen stories

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g jordgubbar
  • 2 nektarin eller 4 plommon
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 75 g sötmandel
  • 8 färska dadlar, urkärnade
  • 0.5 tsk flingsalt
  • färsk mynta, till garnering
  • ätbar blomma, till garnering
  • Mascarponekräm
  • 250 g mascarpone
  • 1 msk flytande honung
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula), och saft av 0,5 citron
  • 0.5 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Skär frukten i mindre bitar och lägg i en skål. Ringla över honungen, tillsätt citronsaften och vänd runt. Låt ev marinera ca 10 min.
  2. Grovhacka mandel och dadlar. Vänd runt med salt och fördela i fyra serveringsglas.

Mascarponekräm:

  1. Blanda mascarponen med honung, citronskal, citronsaft och vaniljpulver. Fördela fyllningen i glasen och toppa med den marinerade frukten. Garnera med mynta och ev ätbara blommor.

Servering

Frysta jordgubbar går lika bra!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ostbricka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pepparkakscheesecake

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Plommonpaj med cream cheese

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Frozen key lime pie i skål

Betyg
Betyg
(34)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 150 g jordgubbar
  • 2 nektarin eller 4 plommon
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 75 g sötmandel
  • 8 färska dadlar, urkärnade
  • 0.5 tsk flingsalt
  • färsk mynta, till garnering
  • ätbar blomma, till garnering
  • Mascarponekräm
  • 250 g mascarpone
  • 1 msk flytande honung
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula), och saft av 0,5 citron
  • 0.5 tsk vaniljpulver

Italiensk cheesecake toppad med färsk frukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (5 betyg)

Så enkel men så ljuvligt god är denna cheesecake. Recept av Luise Vindahl och David Frenkiel ur kokboken Green kitchen stories

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär frukten i mindre bitar och lägg i en skål. Ringla över honungen, tillsätt citronsaften och vänd runt. Låt ev marinera ca 10 min.
  2. Grovhacka mandel och dadlar. Vänd runt med salt och fördela i fyra serveringsglas.

Mascarponekräm:

  1. Blanda mascarponen med honung, citronskal, citronsaft och vaniljpulver. Fördela fyllningen i glasen och toppa med den marinerade frukten. Garnera med mynta och ev ätbara blommor.

Servering

Frysta jordgubbar går lika bra!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ostbricka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pepparkakscheesecake

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Plommonpaj med cream cheese

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Frozen key lime pie i skål

Betyg
Betyg
(34)