Italiensk cheesecake toppad med färsk frukt

Betyg (1-5):
5 (4 betyg)

Så enkel men så ljuvligt god är denna cheesecake. Recept av Luise Vindahl och David Frenkiel ur kokboken Green kitchen stories

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 150 g jordgubbar
  • 2 nektarin eller 4 plommon
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 75 g sötmandel
  • 8 färska dadlar, urkärnade
  • 0.5 tsk flingsalt
  • färsk mynta, till garnering
  • ätbar blomma, till garnering
  • Mascarponekräm
  • 250 g mascarpone
  • 1 msk flytande honung
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula), och saft av 0,5 citron
  • 0.5 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Skär frukten i mindre bitar och lägg i en skål. Ringla över honungen, tillsätt citronsaften och vänd runt. Låt ev marinera ca 10 min.
  2. Grovhacka mandel och dadlar. Vänd runt med salt och fördela i fyra serveringsglas.

Mascarponekräm:

  1. Blanda mascarponen med honung, citronskal, citronsaft och vaniljpulver. Fördela fyllningen i glasen och toppa med den marinerade frukten. Garnera med mynta och ev ätbara blommor.

Servering

Frysta jordgubbar går lika bra!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Lyxig dessert i glas

(4)

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

(3)

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

(5)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(4)

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(21)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 150 g jordgubbar
  • 2 nektarin eller 4 plommon
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 75 g sötmandel
  • 8 färska dadlar, urkärnade
  • 0.5 tsk flingsalt
  • färsk mynta, till garnering
  • ätbar blomma, till garnering
  • Mascarponekräm
  • 250 g mascarpone
  • 1 msk flytande honung
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula), och saft av 0,5 citron
  • 0.5 tsk vaniljpulver

Italiensk cheesecake toppad med färsk frukt

Betyg (1-5):
5 (4 betyg)

Så enkel men så ljuvligt god är denna cheesecake. Recept av Luise Vindahl och David Frenkiel ur kokboken Green kitchen stories

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär frukten i mindre bitar och lägg i en skål. Ringla över honungen, tillsätt citronsaften och vänd runt. Låt ev marinera ca 10 min.
  2. Grovhacka mandel och dadlar. Vänd runt med salt och fördela i fyra serveringsglas.

Mascarponekräm:

  1. Blanda mascarponen med honung, citronskal, citronsaft och vaniljpulver. Fördela fyllningen i glasen och toppa med den marinerade frukten. Garnera med mynta och ev ätbara blommor.

Servering

Frysta jordgubbar går lika bra!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladcheesecake med citrus

(4)

Smördegspizza med mango och apelsin

(2)

Lyxig dessert i glas

(4)

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

(3)

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

(5)

Passionsfruktscheesecake

(32)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(4)

Ädelostcheesecake med lingonkokta päron

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies