Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg (1-5):
2.67 (3 betyg)

En variant av ceasarsallad med blåmögelsot och isbergsallad.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 0.5 huvud isbergssallad
  • 150 g kålrabbi
  • 0.5 tsk örtsalt
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 0.5 dl olivolja
  • 140 g bacon
  • Blue cheesedressing:
  • 100 g blåmögelost
  • 2 dl gräddfil ev mer
  • 2 msk majonnäs

Gör så här

  1. Riv isbergssalladen grovt och lägg i en skål. Skala och hyvla kålrabbin och blanda med salladen. Strö över örtsalt.
  2. Skär bröden i tärningar, stek dem gyllenbruna på medelvärme i oljan och salta.
  3. Strimla bacon och stek krispigt i het stekpanna. Låt rinna av på ett hushållspapper

Blue cheesedressing

  1. Mosa blåmögelosten med en gaffel och blanda med gräddfil och majonnäs.
  2. Blanda salladen med bacon och krutonger, ringla över dressingen.

Tips

Byt ut bacon mot päronklyftor så blir salladen vegetarisk. Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling och sötpotatis på plåt

(21)

Chili sin carne

(39)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Bowl med sashimilax

(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 0.5 huvud isbergssallad
  • 150 g kålrabbi
  • 0.5 tsk örtsalt
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 0.5 dl olivolja
  • 140 g bacon
  • Blue cheesedressing:
  • 100 g blåmögelost
  • 2 dl gräddfil ev mer
  • 2 msk majonnäs

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

Betyg (1-5):
2.67 (3 betyg)

En variant av ceasarsallad med blåmögelsot och isbergsallad.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv isbergssalladen grovt och lägg i en skål. Skala och hyvla kålrabbin och blanda med salladen. Strö över örtsalt.
  2. Skär bröden i tärningar, stek dem gyllenbruna på medelvärme i oljan och salta.
  3. Strimla bacon och stek krispigt i het stekpanna. Låt rinna av på ett hushållspapper

Blue cheesedressing

  1. Mosa blåmögelosten med en gaffel och blanda med gräddfil och majonnäs.
  2. Blanda salladen med bacon och krutonger, ringla över dressingen.

Tips

Byt ut bacon mot päronklyftor så blir salladen vegetarisk. Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 8 personer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kyckling och sötpotatis på plåt

(21)

Chili sin carne

(39)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Laxburgare med olivmajonnäs

(61)

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

(22)

Bowl med sashimilax

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies