Isade räkor med rökt chiliaioli och krassekräm

Isade räkor med rökt chiliaioli och krassekräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

En plockig förrätt, med räkor och god sås, passar på nyårsafton då man gärna sitter länge till bords.

Tillagningstid: 15 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg ishavsräkor med skal
  • 10 citronklyftor
  • dill
  • Rökt chiliaioli:
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl neutral olja
  • 1 tsk chipotlepasta
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • Krassekräm:
  • 20 g finhackad krasse
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

Rökt chiliaioli

  1. Vispa ihop äggulor, vinäger och dijonsenap. Droppa i olja och vispa kraftigt under tiden till en tjock konsistens. Rör i chipotlepasta, chiliflakes, sweet chili-sås och vitlök. Smaka av med salt.

Krassekräm

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till krassekrämen.
  2. Servera räkorna på en isbädd. Garnera med citronklyftor och dill. Lägg såserna i skålar och servera till.

Tips

Aiolin blir bäst om alla ingredienser är rumstempererade.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Varma mackor med musslor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kräftstjärtar i smörig sås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Räkor med mango, chili och koriander

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Isade räkor med rökt chiliaioli och krassekräm
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1.5 kg ishavsräkor med skal
  • 10 citronklyftor
  • dill
  • Rökt chiliaioli:
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl neutral olja
  • 1 tsk chipotlepasta
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • Krassekräm:
  • 20 g finhackad krasse
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Isade räkor med rökt chiliaioli och krassekräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

En plockig förrätt, med räkor och god sås, passar på nyårsafton då man gärna sitter länge till bords.

Tillagningstid: 15 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Rökt chiliaioli

  1. Vispa ihop äggulor, vinäger och dijonsenap. Droppa i olja och vispa kraftigt under tiden till en tjock konsistens. Rör i chipotlepasta, chiliflakes, sweet chili-sås och vitlök. Smaka av med salt.

Krassekräm

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till krassekrämen.
  2. Servera räkorna på en isbädd. Garnera med citronklyftor och dill. Lägg såserna i skålar och servera till.

Tips

Aiolin blir bäst om alla ingredienser är rumstempererade.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mexikansk räksallad i glas

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Varma mackor med musslor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kräftstjärtar i smörig sås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Räkor med mango, chili och koriander

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)