Isade räkor med rökt chiliaioli och krassekräm

Isade räkor med rökt chiliaioli och krassekräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

En plockig förrätt, med räkor och god sås, passar på nyårsafton då man gärna sitter länge till bords.

Tillagningstid: 15 minuter
10 portioner
  • 1.5 kg ishavsräkor med skal
  • 10 citronklyftor
  • dill
  • Rökt chiliaioli:
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl neutral olja
  • 1 tsk chipotlepasta
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • Krassekräm:
  • 20 g finhackad krasse
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

Rökt chiliaioli

  1. Vispa ihop äggulor, vinäger och dijonsenap. Droppa i olja och vispa kraftigt under tiden till en tjock konsistens. Rör i chipotlepasta, chiliflakes, sweet chili-sås och vitlök. Smaka av med salt.

Krassekräm

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till krassekrämen.
  2. Servera räkorna på en isbädd. Garnera med citronklyftor och dill. Lägg såserna i skålar och servera till.

Tips

Aiolin blir bäst om alla ingredienser är rumstempererade.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isade räkor med rökt chiliaioli och krassekräm
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1.5 kg ishavsräkor med skal
  • 10 citronklyftor
  • dill
  • Rökt chiliaioli:
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl neutral olja
  • 1 tsk chipotlepasta
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • Krassekräm:
  • 20 g finhackad krasse
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Isade räkor med rökt chiliaioli och krassekräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

En plockig förrätt, med räkor och god sås, passar på nyårsafton då man gärna sitter länge till bords.

Tillagningstid: 15 minuter
10 portioner

Gör så här

Rökt chiliaioli

  1. Vispa ihop äggulor, vinäger och dijonsenap. Droppa i olja och vispa kraftigt under tiden till en tjock konsistens. Rör i chipotlepasta, chiliflakes, sweet chili-sås och vitlök. Smaka av med salt.

Krassekräm

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till krassekrämen.
  2. Servera räkorna på en isbädd. Garnera med citronklyftor och dill. Lägg såserna i skålar och servera till.

Tips

Aiolin blir bäst om alla ingredienser är rumstempererade.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!