Isade räkor med rökt chiliaioli och krassekräm
  • Tid 15 min

Isade räkor med rökt chiliaioli och krassekräm

3.22 (18 betyg)

En plockig förrätt, med räkor och god sås, passar på nyårsafton då man gärna sitter länge till bords.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

10 portioner
  • 1.5 kg ishavsräkor med skal
  • 10 citronklyftor
  • dill
Rökt chiliaioli:
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl neutral olja
  • 1 tsk chipotlepasta
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
Krassekräm:
  • 20 g finhackad krasse
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Rökt chiliaioli

  1. 1

    Vispa ihop äggulor, vinäger och dijonsenap. Droppa i olja och vispa kraftigt under tiden till en tjock konsistens. Rör i chipotlepasta, chiliflakes, sweet chili-sås och vitlök. Smaka av med salt.

Krassekräm

  1. 1

    Blanda ihop alla ingredienserna till krassekrämen.

  2. 2

    Servera räkorna på en isbädd. Garnera med citronklyftor och dill. Lägg såserna i skålar och servera till.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Aiolin blir bäst om alla ingredienser är rumstempererade.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar