För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Isade räkor med rökt chiliaioli och krassekräm

Betyg (1-5):
3.22 (18 betyg)

En plockig förrätt, med räkor och god sås, passar på nyårsafton då man gärna sitter länge till bords.

Tillagningstid: 15 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg ishavsräkor med skal
  • 10 citronklyftor
  • dill
  • Rökt chiliaioli:
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl neutral olja
  • 1 tsk chipotlepasta
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • Krassekräm:
  • 20 g finhackad krasse
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

Rökt chiliaioli

  1. Vispa ihop äggulor, vinäger och dijonsenap. Droppa i olja och vispa kraftigt under tiden till en tjock konsistens. Rör i chipotlepasta, chiliflakes, sweet chili-sås och vitlök. Smaka av med salt.

Krassekräm

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till krassekrämen.
  2. Servera räkorna på en isbädd. Garnera med citronklyftor och dill. Lägg såserna i skålar och servera till.

Tips

Aiolin blir bäst om alla ingredienser är rumstempererade.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risbollar med räkor och limedipp

(20)

Kräftstjärtar i smörig sås

(2)

Räktacos

(14)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Så här öppnar och äter du ostron

(48)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1.5 kg ishavsräkor med skal
  • 10 citronklyftor
  • dill
  • Rökt chiliaioli:
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl neutral olja
  • 1 tsk chipotlepasta
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • Krassekräm:
  • 20 g finhackad krasse
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Isade räkor med rökt chiliaioli och krassekräm

Betyg (1-5):
3.22 (18 betyg)

En plockig förrätt, med räkor och god sås, passar på nyårsafton då man gärna sitter länge till bords.

Tillagningstid: 15 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Rökt chiliaioli

  1. Vispa ihop äggulor, vinäger och dijonsenap. Droppa i olja och vispa kraftigt under tiden till en tjock konsistens. Rör i chipotlepasta, chiliflakes, sweet chili-sås och vitlök. Smaka av med salt.

Krassekräm

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till krassekrämen.
  2. Servera räkorna på en isbädd. Garnera med citronklyftor och dill. Lägg såserna i skålar och servera till.

Tips

Aiolin blir bäst om alla ingredienser är rumstempererade.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Risbollar med räkor och limedipp

(20)

Kräftstjärtar i smörig sås

(2)

Räktacos

(14)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Parmesansnäckor med räkor och lax

(28)

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Så här öppnar och äter du ostron

(48)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)